Dobra, nad decyzją sama się zastanowisz ale mogę dać Ci kilka wskazówek.
Bursary dostaje się wtedy, gdy uczysz się w wymiarze Full Time - czasami to już tylko 16 godzin - zależy od kursu i szkoły, więc sama będziesz musiała się dowiedzieć szczegółów. Wynosi ono około 410 funtów miesięcznie (było tak w zeszłym roku akademickim, ja tyle dostawałem ucząc się na Telford College). Bursary, w przeciwieństwie do SAAS, jest całkowicie bezzwrotne
Ucząc się Part Time, pracując (jak znajdziesz pracę) i zajmując się domem może być Ci ciężko. OK, może zarobisz nawet 600f/m (przy 2 godzinach dziennie raczej ciężko), ale jakim kosztem?
Czy warto.
Poza tym sprawa ILA - możesz dostać voucher na 200 lub 500f. Taki jest standard. Tylko jaki kurs, który trwa minimum semestr były tak tani? Bo wtedy ewentualną resztę musiałbyś z własnej kiesy dołożyć
Ja na Twoim miejscu wybrałbym kierunek FT z Bursary. Ponadto College zazwyczaj oferuje pomoc w opiece nad dzieckiem. Za darmo, tylko że są kolejki - trzeba się więc spieszyć. FT kurs ponadto daje więcej.
Mam nadzieję, że w miarę Ci się sytuacja wyklarowała. Jakby co, pytania wal śmiało. Może będę w stanie coś jeszcze dodać.
Powodzenia.
O v Y