niedziela, 22 grudnia 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Zakup mieszkania w Szkocji
Rozmowy na temat mieszkań i nieruchomości - wynajem, zakup, porady i formalności. Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nowy temat.
W dół123
TEMAT: Zakup mieszkania w Szkocji
Zakup mieszkania w Szkocji 14 lat(a), 9 mies. temu  
Jak myślicie czy zakup mieszkania w Szkocji to dobra inwestycja? W sumie ceny powinny iść systematycznie w górę. Zastanawiam się bo nie chciał bym na tym stracić.
galan

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Zakup mieszkania w Szkocji 14 lat(a), 8 mies. temu  
No jak masz na tyle pieniędzy to wydaje mi się, że to dobry pomysł, na nieruchomościach raczej nie stracisz, chociaż wydaje mi się, że mieszkania w niedalekiej przyszłości drożeć będą bardziej w Polsce niż w UK.
anus384

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

a w jakich cenach sa mieszkania w szkocji?
świeżynka

anus384 napisał:
No jak masz na tyle pieniędzy to wydaje mi się, że to dobry pomysł, na nieruchomościach raczej nie stracisz, chociaż wydaje mi się, że mieszkania w niedalekiej przyszłości drożeć będą bardziej w Polsce niż w UK.

To jedno wielkie zależy! Głównie od lokalizacji no ale i oczywiście od stanu budynku czy metrażu. generalnie trochę taniej niż w Polsce, tylko że w funtach:)(czyli jednak drogo strasznie).
roberto
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Wydaje mi się się że to dobry pomysł-zawsze można dac mieszkanie pod wynajem i czerpać z tego jakieś pieniądze.
kwiatuszek
Administrator

Re: Zakup mieszkania w Szkocji 14 lat(a), 3 mies. temu  
w tej chwili oprocentowanie kredytów jest bardzo niskie, ceny mieszkań spadły - problem w tym czy jeszcze nie będą spadały. Ogólnie to dobra inwestycja ale nie w przedziale najbliższych kilku lat tylko trzeba liczyć że to inwestycja długoterminowa
krystian
Administrator

Re: Zakup mieszkania w Szkocji 14 lat(a), 2 mies. temu  
jest jeszcze ten program rządowy że można kupić mieszkanie za 60% ceny jego wartości? czy już się skończył?
Mati

Ja tam mysle ze warto, bo kiedy placiszkomus za wynajem to znaczy mniej wiecej tyle ze go utrzymujesz lubplacisz za jegowakacje. Sam kiedys placilem £400 mojemu landlordowi. Teraz place troche wiecej ale przynajmniej wiem ze inwestuje w swoje na nie nabijam kabzy jakiemus burakowi;-)
szkot_77
Moderator

ciężko zdecydować się na zakup mieszkania kiedy nie wie się ile zostanę w Szkocji a 100 tyś funtów kredytu troche mnie odstrasza
świeżynka

Ostatnio zmieniany: 2010/10/01 09:59 Przez .

patrz na to z perpsektywy inwestycji. Nawe jeżeli wrócisz do Polski mieszkanie i tak zostaje Twoje no jeżeli spłacisz kredyt
roberto

Do góry123
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Osteopatia, Kręgarz, Masaż Leczniczy, Fizjoterapia Dorosłych i Dzieci
Gabinet Osteopatii, Kręgarz i Chiropraktyk oraz Masaż Leczniczy i...
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Masz auto i wybierasz się do Polski? Wybierz relaksującą morską...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...

Pozostałe oferty

Tłumacz Przysięgły UK (tłumacze)
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich...
Tesco Mobile Phone Shop Tesco Mobile Phone Shop
Odwiedź Sklep Tesco Mobile Phone Shop i sprawdź...
Higher Nature Higher Nature
Higher Nature jest znaną brytyjską marką specjalizującą...