sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Fałszywe maile z banków, paypal
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Fałszywe maile z banków, paypal
Fałszywe maile z banków, paypal 13 lat(a), 2 mies. temu  
Ostatnio każdego dnia dostaje maile niby z banków żeby się gdzieś zalogować a dzisiaj nawet niby z PayPal

PayPal UK - Security Center !

Dear PayPal Customer,

Our Technical Service department has recently updated our online services, due to this upgrade we sincerely call your attention to follow below link and reconfirm your online account details. Failure to confirm your PayPal account details will permanently suspend you from accessing your account online.

Click Here

We use the latest security measures to ensure that your PayPal account is safe and secure. The administration asks you to accept our apologies for the inconvenience caused and expresses gratitude for cooperation

Thanks for choosing PayPal

PayPal Customer Service

© Copyright 2011 PayPal, All rights reserved.

NIE WCHODŹCIE NA LINKI W TAKICH MAILACH!!!!!!!!
bezlitosna riposta

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Fałszywe maile z banków, paypal 13 lat(a), 2 mies. temu  
Paypal nie kontaktuje sie nigdy i nie prosi o nic. Paypal przysyla ci poprostu maila z potwierdzeniam transakcji. Banki. Banki nie kontaktuja sie przez maila wogole. Jak juz to dzwonia albo pisza. Rada. Zainwestuj w antywirusa i skontaktuj sie z ze swoim bankiem. Poprosza cie o przeslanie do nich takiego maila w calosci. Kiedys mialem taki syf ze niby lloyds do mnie pisal.
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

trąbią o tym cały czas - żaden bank albo każda inna instytucja nie prosi cie o hasła. Nie wiem czy ludzie są niepoważni czy co że daja się nabrać na takie sztuczki?
goździkowa

człowiek przez nieuwage może wejść na taki link. Trąbią też żeby po pijanemu nie prowadzić
bezlitosna riposta

Ciekawość pierwszym stopniem do... jak ktoś jest bezmyślny i musi zobaczyć wszystko co dostaje - kiedyś nawet wysyłali linki z tekstem:

Chcesz zobaczyć moje zdjęcia?

I pewnie od groma ludzi na to wchodziło
Darius

przez takie maile przestałem korzystac z microsoft outlock bo obawiam się że sciągne na swojego kompa jakiegoś wirusa
012345

Re: Fałszywe maile z banków, paypal 13 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Ja nigdy nie korzystałem z outlocka bo chyba bym zwiarował jak co jakiś czas dostawałbym powiadomienie o nowym mailu a tak wchodze co jakiś czas na skrzynkę i mi to wystarczy
Darius

Re: Fałszywe maile z banków, paypal 12 lat(a), 6 mies. temu  
Niektórzy maja pracę związaną z kontaktami z ludźmi więc takie rozwiązanie jest niejako koniecznością
012345

Przecież nie trzeba zamykać zakładki z otwartą pocztą. lepsze to niż ściąganie wszystkiego na swój komputer
bezlitosna riposta

Ja też ostatnio zacząłem dostawiać to badziewie, ale od razu w tytule mam że to spam i kasuje bez otwierania maila.
blue eye
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Mobi-Travel Ltd
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony www.mobi-travel.com....

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...

Pozostałe oferty

eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
Polska obsługa prawna w Szkocji (Prawnicy i porady)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...
Promod Promod
Promod jest jedną z czołowych firm z branży...