sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół123456
TEMAT: Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki
Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki 12 lat(a), 9 mies. temu  
Zastanawiałem się zawsze po co ludzie sięgaja po taka literaturę, pewnie musieli ja pierw przetłumaczyć z niemieckiego więc tym bardziej dziwi mnie po co komu potrzebna była do szczęścia? ale po dyskusjach z kilkoma typkami już wiem...
szkotek

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki 12 lat(a), 9 mies. temu  
Dobra. Już wiemy, że Mein Kampf nie czytałeś. O Zaratustrze też pewno nie wiele wiesz i zapewne Nietzsche kojarzy Ci się z pejoratywnie.

Zatem wiemy czego nie czytasz. A co w takim wypadku czytasz? Czy jest coś czym mógłbyś się pochwalić lub zaproponować?

Ophin

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki 12 lat(a), 9 mies. temu  
Mt 22,34-40:
Gdy faryzeusze dowiedzieli się, że Jezus zamknął usta saduceuszom, zebrali się razem, a jeden z nich, uczony w Prawie, zapytał , wystawiając Go na próbę: Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe? On mu odpowiedział: Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy.

To dla ciebie szkotek. Skrot Mt oznacza ksiege mateusza a cytat pochodzi z ksiegi zwanej Biblia. Slyszales kiedys?
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Czytanie bibli nie przywrocilo mnie na sciezke kosciola. Studium biblijne z "kozimi" nie uczynilo mnie swiadkiem jehowy. Main kamp? Pare idei bylo ok ale co z tego skoro milioonmy ludzi zaplacily zyciem za idee chorego psychopaty. Moge wiec na wyzej wymienione powiedziec 3 razy nie. Poznalem i wiem dlaczego odrzucam. Nie reaguje chora nieuzasadniona agresja. Szkotek a ty?
szkot_77
Moderator

hahaha widzę że w dyskusjach dorąco się robi i to bez mojego udziału

Michał Michałowski napisał:
hahaha widzę że w dyskusjach dorąco się robi i to bez mojego udziału
No. Czujesz to? Ja osoba o sklonnosciach pacyfistyczno anarchistycznych, osoba otwarta na ludzi i nie znoszaca chamstwa i nietolerancji a on mi zarzuca faszyzm tylko dlatego ze przyznalem sie do czytania mein kampf
szkot_77
Moderator

Ja sie nie udzielam w tym wątku - książki nie czytałem

Michał Michałowski napisał:
Ja sie nie udzielam w tym wątku - książki nie czytałem
Sama ksiazka to totalna bzdura. Jak bys ja przeczytal to pewnie stwierdzil bys ze w/w Adolf H. mial racje w paru kwestiach ale cala reszta byla nudna i do dupy. A w calej rozmowie chodzi o to ze ja gdzies podalem tytul i przyznalem sie do jej przeczytania a koles posadzil mnie o faszyzm. Czytalem tez biblie, Bagavad Githe i LaVeya we fragmentach lub nawet czasem w poczekalniach roznych gabinetow tzw czasopisma kobiece wiec posadzajac mnie o wszystkie powyzsze po trochu co by z tego wyszlo???
szkot_77
Moderator

szkot_77 napisał:
Mt 22,34-40:
Gdy faryzeusze dowiedzieli się, że Jezus zamknął usta saduceuszom, zebrali się razem, a jeden z nich, uczony w Prawie, zapytał , wystawiając Go na próbę: Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe? On mu odpowiedział: Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy.

To dla ciebie szkotek. Skrot Mt oznacza ksiege mateusza a cytat pochodzi z ksiegi zwanej Biblia. Slyszales kiedys?

Znowu sypiesz nowymi cytatami? ale czemu nie chcesz zostać przy swojej ulubionej książce czyżbyś uciekał przed niewygodnymi pytaniami?

Ophin:
Ktos na forum juz cie zapytał czy chodzisz nawalony cały czas więc nie będe powtarzał zapytania
szkotek

Moje ulubione ksiazki to "Apokalipsa wedlug swietego Jana" i "Czlowiek poszukuje Boga", obie wydane nakladem drukarni Watchtower. Polecam ci te druga, pozwoli ci zrozumiec to na co reagujesz agresja.
szkot_77
Moderator

Do góry123456
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

m-shop.eu
Kosmetyki dla kobiet, dzieci i mężczyzn, Szeroki wybór kosmetyków...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...
PurpleParking
PurpleParking
PurpleParking jest największym w Wielkiej Brytanii systemem...

Express Bus
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z wieloletnią...

Pozostałe oferty

Komputronik Komputronik
Lider internetowej sprzedaży IT oraz elektroniki w...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
JML Direct JML Direct
Oferujemy szeroki wybór artykułów gospodarstwa domowego,...
TaxTip Ltd (Księgowość)
Firma TaxTip Ltd zlokalizowana w poludniowym Londynie...