poniedziałek, 24 lutego 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół123456
TEMAT: Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki
Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki 13 lat(a) temu  
Zastanawiałem się zawsze po co ludzie sięgaja po taka literaturę, pewnie musieli ja pierw przetłumaczyć z niemieckiego więc tym bardziej dziwi mnie po co komu potrzebna była do szczęścia? ale po dyskusjach z kilkoma typkami już wiem...
szkotek

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Mein Kampf - jak byc normalnym po przeczytaniu tej książki 13 lat(a) temu  
Dobra. Już wiemy, że Mein Kampf nie czytałeś. O Zaratustrze też pewno nie wiele wiesz i zapewne Nietzsche kojarzy Ci się z pejoratywnie.

Zatem wiemy czego nie czytasz. A co w takim wypadku czytasz? Czy jest coś czym mógłbyś się pochwalić lub zaproponować?

Ophin

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Mt 22,34-40:
Gdy faryzeusze dowiedzieli się, że Jezus zamknął usta saduceuszom, zebrali się razem, a jeden z nich, uczony w Prawie, zapytał , wystawiając Go na próbę: Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe? On mu odpowiedział: Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy.

To dla ciebie szkotek. Skrot Mt oznacza ksiege mateusza a cytat pochodzi z ksiegi zwanej Biblia. Slyszales kiedys?
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Czytanie bibli nie przywrocilo mnie na sciezke kosciola. Studium biblijne z "kozimi" nie uczynilo mnie swiadkiem jehowy. Main kamp? Pare idei bylo ok ale co z tego skoro milioonmy ludzi zaplacily zyciem za idee chorego psychopaty. Moge wiec na wyzej wymienione powiedziec 3 razy nie. Poznalem i wiem dlaczego odrzucam. Nie reaguje chora nieuzasadniona agresja. Szkotek a ty?
szkot_77
Moderator

hahaha widzę że w dyskusjach dorąco się robi i to bez mojego udziału

Michał Michałowski napisał:
hahaha widzę że w dyskusjach dorąco się robi i to bez mojego udziału
No. Czujesz to? Ja osoba o sklonnosciach pacyfistyczno anarchistycznych, osoba otwarta na ludzi i nie znoszaca chamstwa i nietolerancji a on mi zarzuca faszyzm tylko dlatego ze przyznalem sie do czytania mein kampf
szkot_77
Moderator

Ja sie nie udzielam w tym wątku - książki nie czytałem

Michał Michałowski napisał:
Ja sie nie udzielam w tym wątku - książki nie czytałem
Sama ksiazka to totalna bzdura. Jak bys ja przeczytal to pewnie stwierdzil bys ze w/w Adolf H. mial racje w paru kwestiach ale cala reszta byla nudna i do dupy. A w calej rozmowie chodzi o to ze ja gdzies podalem tytul i przyznalem sie do jej przeczytania a koles posadzil mnie o faszyzm. Czytalem tez biblie, Bagavad Githe i LaVeya we fragmentach lub nawet czasem w poczekalniach roznych gabinetow tzw czasopisma kobiece wiec posadzajac mnie o wszystkie powyzsze po trochu co by z tego wyszlo???
szkot_77
Moderator

szkot_77 napisał:
Mt 22,34-40:
Gdy faryzeusze dowiedzieli się, że Jezus zamknął usta saduceuszom, zebrali się razem, a jeden z nich, uczony w Prawie, zapytał , wystawiając Go na próbę: Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe? On mu odpowiedział: Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy.

To dla ciebie szkotek. Skrot Mt oznacza ksiege mateusza a cytat pochodzi z ksiegi zwanej Biblia. Slyszales kiedys?

Znowu sypiesz nowymi cytatami? ale czemu nie chcesz zostać przy swojej ulubionej książce czyżbyś uciekał przed niewygodnymi pytaniami?

Ophin:
Ktos na forum juz cie zapytał czy chodzisz nawalony cały czas więc nie będe powtarzał zapytania
szkotek

Moje ulubione ksiazki to "Apokalipsa wedlug swietego Jana" i "Czlowiek poszukuje Boga", obie wydane nakladem drukarni Watchtower. Polecam ci te druga, pozwoli ci zrozumiec to na co reagujesz agresja.
szkot_77
Moderator

Do góry123456
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

HOUSE
Firma HOUSE oferuje okna, rolety, drzwi, materiały budowlane oraz...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...
alt
Paczki do Polski - AngliaPolska.pl
✔️ Paczki z Anglii, Szkocji, Walii do Polski £23.99 za 24.5kg -...

Pozostałe oferty

polskaapteka.co.uk (Apteka i suplementy)
W naszej ofercie znajdą Państwo nie tylko szeroki wybór...
Suncamp Holidays Suncamp Holidays
Suncamp holiday oferuje ponad 280 kempingów w 15 krajach...
Eden4flowers Eden4flowers
Jedna z pierwszych brytyjskich kwiaciarni internetowych....
MOLSO - Polski Fryzjer MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow (Fryzjerstwo)
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie,...