sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Magia słów i formy. Czyli książki warte polecenia.
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Magia słów i formy. Czyli książki warte polecenia.
Magia słów i formy. Czyli książki warte polecenia. 12 lat(a), 9 mies. temu  
Był już wątek w którym co niektórzy wyrazili swoją dezaprobatę dla pewnych tytułów, jednak bez określenia jakie książki Oni mogliby polecić. Takiego wątku nie powstydzi się chyba żadne forum

Ja już wspomniałem w innym temacie o Współczesnej Czarownicy A. LaVeya. Ponadto polecam R.A. Wilson i jego "Kosmiczny Spust" - dzieło wszech czasów dla każdego.

Inne warte moim zdaniem pozycje dodam jak się inni pochwalą swoimi znakomitościami

Ophin

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Magia słów i formy. Czyli książki warte polecenia. 12 lat(a), 9 mies. temu  
Ja z bolem musze przyznac ze tak naprawde nie mam szasu na czytanie czegokolwiek, ale z "kiedys" mialem 3 ulubionych autorow. Jerzy Kosinski, Marek Hlasko i co pewnie nikogo nie zdziwi W. Warthon.
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Magia słów i formy. Czyli książki warte polecenia. 12 lat(a), 8 mies. temu  
książki warte polecenia hmmm ciężka sprawa ale chyba jak wspomnę Mein Kampf to nie będe oryginalny
szkotek

szkotek napisał:
książki warte polecenia hmmm ciężka sprawa ale chyba jak wspomnę Mein Kampf to nie będe oryginalny

Szkotek...można Ciebie prosić o odrobinę powagi. Jak nie masz się czym pochwalić jeśli mówimy o dziełach literackich, nie angażuj się nie potrzebnie. Zaniżasz poziom. Ludzie, których ten wątek mógłby zainteresować ominą go po takich jak Twoje wypowiedziach. Na tym Ci zależy? Z zemsty, że się w Twojej piaskownicy bawić nie chcieliśmy to siusiu zrobisz do naszej?

Ophin

Ależ ja powage zawsze moge zachować ale jeżeli rozmawiam z kims z kim się po prostu nie da utrzymac odpowiedniego poziomu no to wtedy pojawia się problem
szkotek

szkotek napisał:
Ależ ja powage zawsze moge zachować ale jeżeli rozmawiam z kims z kim się po prostu nie da utrzymac odpowiedniego poziomu no to wtedy pojawia się problem
Zpoziomoem szkotek to jest tak ze jedni moga go nie utrzbmac a inni dosiegnac do niego, hahahaha. Widze ze masz chlopie duzy problem z przerostem samooceny.
szkot_77
Moderator

szkot_77 napisał:
szkotek napisał:
Zpoziomoem szkotek to jest tak ze jedni moga go nie utrzbmac a inni dosiegnac do niego, hahahaha. Widze ze masz chlopie duzy problem z przerostem samooceny.

Wnoszę prośbę o do moderacji o przeniesienie nieadekwatnych postów to wątku choćby dla "aktywnych forumowiczów". Wypowiedzi te pasują do tematu książek jak pięść do nosa. Dziękuję i kłaniam się

Ophin

Czym życie jest szybsze tym mniej jest czasu na czytanie książek ludzie wolą oglądnąć góra dwugodzinny film zamiast spędzić kilka wieczorów przy książce podobnie jest ze mną
marketingowiec

marketingowiec napisał:
Czym życie jest szybsze tym mniej jest czasu na czytanie książek ludzie wolą oglądnąć góra dwugodzinny film zamiast spędzić kilka wieczorów przy książce podobnie jest ze mną

Ja z kolei nie potrafię usiedzieć przy filmie. Nudzi mnie to strasznie. Wolę wziąć książkę do ręki i się w niej zatopić. Ale ostatnio nie mam niczego ciekawego do polecenia .. ot męczę jeden z ostatnich tomów Pieśni Ognia i Lodu z wkurzająco fantastyczną psychologią bohaterów ...
Ale zawsze warto przeczytać Neila Gaimana - w szególności Chłopaki Anansiego. Czy wspaniałą parodię w jego wykonaniu i współudziale Terryego Pratchetta - Dobry Omen.
To tyle jeśli chodzi o lżejsze czytadła, które w ostatnich czasach wpadły mi w ręce.
Pawel

Wiec jak już o książkach... Powinienem opowiedzieć o moich doświadczeniach z "Mein Kampf" ale ta książka nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia, jej autor zresztą tez nie.
Jedna z pierwszych książek na jakie przytrafiło mi się w życiu wpaść był Malowany Ptak J. Kosińskiego. Wrażenie - nie do opisania, z tym ze potem miałem wielki problem żeby sięgnąć po cokolwiek innego niż Kosiński...
szkot_77
Moderator

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...
alt
Vesa Beauty
Sklep internetowy z polskimi kosmetykami naturalnymi, zdrową...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...

Pozostałe oferty

GORDON AND THOMPSON SOLICITORS (prawnicy)
Doświadczony zespół prawników z polsko-języczną obsługą...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
MOLSO - Polski Fryzjer MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow (Fryzjerstwo)
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie,...