sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Katastrofa w PL
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół1
TEMAT: Katastrofa w PL
Katastrofa w PL 12 lat(a), 8 mies. temu  
A pociągami miały być takie bezpieczne ale jak już dochodzi do wypadku to jest to katastrofa. Aż mnie ciarki przechodzą jak patrze na te wagony...
mora_nova

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Katastrofa w PL 12 lat(a), 8 mies. temu  
Straszne, teraz wszyscy dyskutują tylko na ten temat, ciekawe jakie będą ostateczne wnioski.
Ola
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Wydaje mi się że zawinił człowiek
mora_nova

Wnioskow z tego nie bedzie zadnych. KoleJ w polsce jest jaka jest, zreszta nie tylko kolej bo ludzie gina tak samo na drogach. Pieniedzy nie ma na nic. Co jest ciekawe, to to, jak tu sie odniosa do ofiar katastrofy i ich rodzin bo jak jakis czas temu podoba katastrofa sie wydarzyla, tyle ze lotnicza to jej ofiary bohaterami narodowymi zostaly..
szkot_77
Moderator

Tam byli politycy którzy lecieli gdzieś w ramach swojej pracy więc różnica jest. Zastanawia mnie jednak taka rzecz bo gdzieś usłyszałam że rodziny które straciły w katastrofie kogoś dostaną renty po 10 tys złotych. Nie chodzi mi o to że się nie należy ale z jakiej beczki te pieniądze? czy jak ktoś zginie potrącony przez pociąg to też dostaje z automatu tyle pieniędzy?
mora_nova

Dostana albo maja obiecane ze dostana, a znajac polskie realia to nie zupelnie to samo. Nie no ja to moge zroumiec bo jesli pociag cie potraci to nie dlatego ze kierowca jechal pijany i nie wykierowal, tylko dlatego ze w swoim braku wyobrazni wlazlas na tory a oni jednak w tym pociagu siedzieli i nie bardzo mogli zrobic cokolwiek.
szkot_77
Moderator

Teraz ostatnie wagony są oblegane na potęgę.
blue eye

Nie dziwie się czemu - sama wolałabym usiąść z tyłu

Do Szkota:
Oj ja wiem że nie mozna wypłacać odszkodowania tym co z ich winy doszło do wypadku - podałam zły przykład ale juz tak kiedys było że za smierć w katastrofie smoleńskiej chcieli dać więcej niż tym co zgineli w katastrofie cesny aż w końcu rodziny żołnieży się zbulwersowały. Ile osób zginęło przy budowie stadionu narodowego? czy ich rodziny tez dostaną takie odszkodowania...
mora_nova

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Kursy na wózki widłowe
Kursy dla osób początkujących/doświadczonych jak i z polskimi...
alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...

m-shop.eu
Kosmetyki dla kobiet, dzieci i mężczyzn, Szeroki wybór kosmetyków...

Kardas Productions
Zajmujemy się promocją firm w social media, pomagając naszym...

Pozostałe oferty

Kupdom (Praca stała i dodatkowa)
Oferujemy pełny zakres usług w zakresie zakupu...
RatesToGo RatesToGo
Szukasz taniego noclegu? rezerwuj do 28 dni wcześniej z...
Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
JS Insurance JS Insurance
Ubezpieczenia turystyczne i inne w najlepszej cenie....