czwartek, 17 lipca 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół123
TEMAT: Pedofile...
Pedofile... 13 lat(a), 3 mies. temu  
W niemczech koleś przychodzi na policje z informacją żeby go zamkneli bo jest pedofilem policjanci bagatelicuja sprawę a później okiazuje się że pedofil zabija 10-letnią dziewczynkę...

Czy istnieje jakaś inna kara niż 24 godzinna obserwacja pedofilii? chyba nie
Komandor...

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Pedofile... 13 lat(a), 3 mies. temu  
Uwarunkowywanie. Widok nagiego dziecka = porażenie prądem.
I tak długo, aż zacznie kojarzyć.
Bo każda preferencja seksualna jest takim uwarunkowaniem.
Tylko wydaje mi się, że to niehumanitarne ...
Pawel

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Pierwsze co przychodzi mi na myśl w takich sytuacjach to kastracja, ale przecież to jest choroba na tle psychicznym- to może jakieś pranie mózgu.
Kacperek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Kacperek napisał:
Pierwsze co przychodzi mi na myśl w takich sytuacjach to kastracja, ale przecież to jest choroba na tle psychicznym- to może jakieś pranie mózgu.
Jakby to była choroba psychiczna to p otencjalnie dałoby sie ją chemicznie leczyć - przynajmniej taka jest teraz tendencja, aby traktować wszystkie zaburzenia psychiczne jako w istocie zaburzenia chemiczne w organiźmie.

Także nie, to nie jest choroba psychiczna - tak samo jak jakiekolwiek inne preferencje seksulane nie są chorobami psychicznymi. Jest to na pewno dewiacja i to o szkodliwym charakterze, więc trzeba z nią sobie jakoś radzić. Póki nic innego sie nie wymysli, to traktujemy delikwentów tak samo jak socjopatów - zamykamy w więzieniach. Teoretycznie powinni mieć swoją wersję resocjalizacji, a praktycznie to nikt się tym nie przejmuje.
Pawel

To jest silne zboczenie, i póki co niema na to konkretnego"leku". Może kara śmierci?
fiołek

Pedofilia jest zla i nie da sie zaprzeczyc ale dopoki siedzi tylko w glowie jakiegos goscia to powiedzmy ze nie jest przestepstwem. Jak bede lubil "ostre zabawy" to przecierz nikt mnie nie skarze tylko za to ze fantazjuje o gwalcie... Mam nadzieje ze rozumiecie co probuje powiedziec...
szkot_77
Moderator

Ja rozumiem co chcesz przekazać tym stwierdzaniem, ale swoją drogą to ostro to przedstawiłeś
darek

Ostro jak ostro ale nie mozna zamknac czlowieka za to ze powiedzial ze zamierza cos zrobic. Jak gosc wiedzial ze jest pedofilem i czul ze moze nad tym niezapanowac a czul sie powiedzmy winny z tego powodu to dlaczego zamiast pojsc na policje nie skorzystal z pomocy psychiatry naprzyklad. Chyba bardziej trafne by to bylo...
Anyway....
Nie ma tolerancji ani przebaczenia dla pedofilii.. Rozwalic leb za cos takiego sie powinno...
szkot_77
Moderator

Re: Pedofile... 13 lat(a), 2 mies. temu  
Jest to tak ohydne i przerażające że naprawdę ogarnia mnie panika jak sobie o czymś takim pomyśle.
różyczka

Re: Pedofile... 13 lat(a), 2 mies. temu  
Pawel napisał:
Kacperek napisał:
Jakby to była choroba psychiczna to p otencjalnie dałoby sie ją chemicznie leczyć - przynajmniej taka jest teraz tendencja, aby traktować wszystkie zaburzenia psychiczne jako w istocie zaburzenia chemiczne w organiźmie.

Także nie, to nie jest choroba psychiczna - tak samo jak jakiekolwiek inne preferencje seksulane nie są chorobami psychicznymi. Jest to na pewno dewiacja i to o szkodliwym charakterze, więc trzeba z nią sobie jakoś radzić. Póki nic innego sie nie wymysli, to traktujemy delikwentów tak samo jak socjopatów - zamykamy w więzieniach. Teoretycznie powinni mieć swoją wersję resocjalizacji, a praktycznie to nikt się tym nie przejmuje.

A pamiętacie tego znanego psychologa? cięzko wytłumaczyć też w jego przypadku - mi się wydaje że to też dowód na to że jednak coś z psychiką jest nie tak, ale z drugiej strony tak jak zaznaczyłeś jeżeli uważać że chemia rozwiąże wszystko to czy homoseksualizm też nie jest takim przejawem?
mora_nova

Do góry123
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...

HOUSE
Firma HOUSE oferuje okna, rolety, drzwi, materiały budowlane oraz...

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

Sindbad Travel
Autokarem po Europie, Wielkiej Brytanii i do Polski tanio,...

Pozostałe oferty

Expert English (Szkoły, kursy, korepetycje)
Czy potrzebujesz mówić lepiej po angielsku do pracy lub...
Kickers Kickers
Szukasz butów? Zrób zakupy online przez internet w...
alt MdsParcel.com - Serwis Paczkowy z/do Polski £16.99 / 30kg (Paczki i przewóz osób)
MdsParcel.com oferuje wysyłkę paczek z UK do Polski i z...
Gatwick Express Gatwick Express
Połączenie kolejowe pomiędzy lotniskiem Gatwick a...