sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Pechowy dzień :)
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół1
TEMAT: Pechowy dzień :)
Pechowy dzień :) 12 lat(a), 7 mies. temu  
Mam znajomego który urodził się 13 w piątek ale sam przyznaje że pech sie go nie trzyma ;]
mora_nova

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Pechowy dzień :) 12 lat(a), 7 mies. temu  
Ja 13tego w piątek o godzinie 13tej pierwszy raz zjechałem z Kasprowego Wierchu. Miałem wtedy 10 lat, jednak wciąż pamiętam jak to wyglądało.

Wąski przesmyk pośród mlecznej mgły. Zaraz obok Dolina Cicha. Tyle z grozy (dnia?). Poza tym wspaniałe wspomnienia. Dla mnie więc ta szczególna data nie kojarzy się z pechem

Pozdr,

Ophin

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Głupie przesądy, ja bym powiedział że wręcz mam szczęście a nie pecha.
darek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Zastanawialiście się skąd się to wzięło, dlaczego akurat 13 ma byc ten pechowy?
karolcia
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

karolcia napisał:
Zastanawialiście się skąd się to wzięło, dlaczego akurat 13 ma byc ten pechowy?

Zlepek wielu różnych spraw. 13 było pechowe już w Babilonie(coś z wyborem 13 reprezentantów ich bogów i 13-sty z nich zawsze ... miał pecha, bo składano z niego ofiare), a piątek stał się pechowy już we wczesnym Chrześcijaństwie. Połączenie dwóch złych rzeczy ...wcale nie żeby dwa minusy dawały plus ..
Oprócz tego 13go w piątek król Francji Filip któryśtam Piękny zlikwidował zakon Templariuszy ... dla nich to był straszny pech ... z drugiej strony król przejął ich znaczny majątek więc dla niego to raczej był bardzo szcęśliwy piątego 13go ..
Pawel

Coś musi w tym być skoro nawet w samolotach nie ma rzędów oznaczonych numerem 13 - chyba szkot na to zwrócił kiedys uwagę
mora_nova

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Polska apteka internetowa w UK
Polska apteka internetowa w UK FamilijnaPolska apteka internetowa...

JK Advice Centre
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate kredytowa...

Expert Claims
Specjalizujemy się w odszkodowaniach powypadkowych. Podejmujemy...

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Pozostałe oferty

GORDON AND THOMPSON SOLICITORS (prawnicy)
Doświadczony zespół prawników z polsko-języczną obsługą...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
MOLSO - Polski Fryzjer MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow (Fryzjerstwo)
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie,...