Re: Prawdziwa choinka? 11 lat(a), 11 mies. temu
|
|
Uf, jak dobrze, że mam już to za sobą i moja choinka już stoi
|
|
kacha
|
|
|
|
|
A mnie sie akurat trafila zywa choinka w Morrisonie, za 6 funtow, wprawdzie taka malutka, ma moze z 50 centymetrow, ale wyglada ladnie i jesli przetrwa do wiosny, posadze ja na trawniku No chyba, ze sprobuje przesadzic do wiekszej doniczki i niech rosnie do nastepnych Swiat...
Czy ktos kiedys probowal hodowac choinke w doniczce? Serio pytam...
|
|
windwalker
|
|
|
|
|
Od wielu lat miałam na święta choinkę sztuczną,co prawda jest piękna,ale...no właśnie ale szkoda że jeszcze nie pachnie,tak jak żywa.W tym roku planuję mieć żywą taką w doniczce, a po świętach posadzić ją do ogródka.Zobaczymy czy się dobrze przechowa przez święta,i czy uda mi się wypełnić mój plan !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alison34 napisał:
Od wielu lat miałam na święta choinkę sztuczną,co prawda jest piękna,ale...no właśnie ale szkoda że jeszcze nie pachnie,tak jak żywa.W tym roku planuję mieć żywą taką w doniczce, a po świętach posadzić ją do ogródka.Zobaczymy czy się dobrze przechowa przez święta,i czy uda mi się wypełnić mój plan !!!
Super, to daj znac A ja zobacze, czy moja sie utrzyma
|
|
windwalker
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
windwalker napisał:
alison34 napisał:
Super, to daj znac A ja zobacze, czy moja sie utrzyma
I jak choinka, dalej żyje?
|
|
|
|
|
Re: Prawdziwa choinka? 11 lat(a), 10 mies. temu
|
|
No wlasnie mam watpliwosci, bo nie podlewalam jej od kilku tygodni a ziemia w doniczce nadal wilgotna... wiem ze to moze przez mech na gorze, ale wydawalo mi sie ze iglaki pija sporo wody, wiec chyba sprobuje ja podlac woda z jakims nawozem i jak wypusci nowe paczki, to zyje, a jak zacznie zrzucac igly, to znaczy, ze prawdopodobnie juz na wstepie przed wlozeniem w doniczke uszkodzono jej system korzeniowy i nie miala szans, zeby przezyc.
Kolejny raport po uzyskanym wyniku
|
|
windwalker
|
|
|
Re: Prawdziwa choinka? 11 lat(a), 10 mies. temu
|
|
Widzę, że ludzie dopiero za czeli wyrzucać swoje choinki
|