środa, 22 stycznia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek?
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek?
Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 11 mies. temu  
Mam dylemat z kominkiem Nie mam pojęcia który jest lepszy. Możecie coś doradzić?
Ola
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 11 mies. temu  
Kominek elektryczny daje ciepło ale za to jakość tzw "plomienia" jest raczej mizerna i wyglądająca tanio. Poza tym żre energie. Biopaliwo pali sie prawdziwym płomieniem. Nie wydziela ciepła wiec nie potrzebujesz przewodu kominowego i możesz go zainstalowac gdziekolwiek chcesz. Poza tym biopaliwo to zwykly alkohol w poistaci zelu, a efektem jego spalania jest tlen wiec efekt końcowy raczej korzystny
szkot_77
Moderator
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 11 mies. temu  
Ja bym wybrała biokominek bo elektryczny jest zbyt drogi w utrzymaniu jeżeli masz z niego często korzystać
ciekawska

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 10 mies. temu  
Wydaje mi się, ze najlepszy jest klasyczny kominek na drewno, ale nie wszędzie można taki instalować.
BartPL

Bio moim zdaniem.
Szacki

ja mam kominek gazowy i bardzo sobie chwale. Potrafi ogrzac caly dom a rachunki w porownaniu do zeszlego roku sa duzo mniejsze.

Jedyne co to musze raz na jakis czas kupic taki sztyczny wegiel, ktory sie w tym kominku po jakims czasie spala.

Jak cos to moge podac link gdzie kupowalam.

Ania
GROSIKVFX

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 8 mies. temu  
Ja jestem za gazowym. Sam taki mam i jestem zadowolony
darek

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 8 mies. temu  
Zdecydowanie gazowy, elektrycznego nie polecam ;/
zielony ludek

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 10 lat(a), 4 mies. temu  
Autorka zastanawia się między biokominkiem a elektrycznym, więc wydaje mi się, że należy to rozumieć jako brak możliwości podłączenia tradycyjnej instalacji.
Ja od siebie mogę polecić biokominek. Sama mieszkam w bloku mieszkalnym i już jakiś czas temu skusiłam się na taką inwestycję. Zamawiałam przez Internet: [LINK USUNIĘTO] Wybór modeli jest naprawdę duży i można dopasować coś do różnego rodzaju wnętrz. Nie ma popiołu czy sadzy i nie dymi, więc łatwiej zachować czystość niż przy tradycyjnych kominkach. A ciepło właśnie daje! I to nic nie ucieka kominami
Ja bym się decydowała na biokominek - miło tak w zimne wieczory posiedzieć w ciepłym, klimatycznym pokoju

sandra99
Ostatnio zmieniany: 2016/02/16 09:33 Przez pawel-sikorski.Powód: Link zewnętrzny

Re: Co lepsze kominek elektryczny czy biokominek? 9 lat(a), 10 mies. temu  
Witam
Mam kominek elektryczny www.dobregrzejniki.pl/kominki-elektryczne/530-mini-olek-kominek-do-montazu-sciennego-dimplex.html. Jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Ma ładny wygląd i prezentuje się w salonie efektywnie. Zaletą kominków elektrycznych jest to ze nie trzeba dokładać drewna i nie trzeba sprzątać popiołu. Można wygodnie usiąść i wpatrywać się w emitowany ogień.
roza34

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

HOUSE
Firma HOUSE oferuje okna, rolety, drzwi, materiały budowlane oraz...

Express Bus
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z wieloletnią...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...

Pozostałe oferty

TomTom TomTom
Firma TomTom jest liderem na rynku motoryzacji w...
Dell Dell
Dell to wiodąca na rynku światowym marka komputerowa....
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Purple Parking Purple Parking
Rezerwuj parking na lotniskach w Wielkiej Brytanii nawet...