wtorek, 29 kwietnia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Emigracja - czy w moim przypadku ma sens ?
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół1
TEMAT: Emigracja - czy w moim przypadku ma sens ?
Emigracja - czy w moim przypadku ma sens ? 10 lat(a), 4 mies. temu  
Czesc, na poczatek przedstawie swoja sytuacje :
Pracuje jako inz meech w UK na kontrakcie - 5 tyg w UK i 5 tyg w domu w PL, zona pracuje w budzetowce (zarobki jak wiadomo nedzne) mamy 1 dziecko, planujemy drugie. Zyjemy sobie na normalnym poziomie, niczego nam nie brakuje i jest co odlozyc, mamy swoje 4 katy pod W-wa z jakims drobnym kredytem.
Nasz dylemat to - czy emigrowac do UK czy IRL czy zostac w PL. Przyznam ze mimo ponad 2 lat pracy tutaj jestem malo zorientowany w cenach i realiach ''zycia'' (wszystko oplaca i zalatwia mi firma) nie myslalem nigdy o emigracji, ale powoli zastanawiam sie nad przyszloscia dzieci i nasza. Zona zna biegle 3 jezyki i mam nadzieje ze znajdzie prace, ja bede dalej pracowal w mojej firmie. Patrzac na moje zarobki poziom zycia chyba nie zmieni nam sie zbytnio (na utrzymanie 3 os rodziny w sredniej wielkosci miescie chyba 2 tys GBP wystarczy). Interesuje mnie stabilna i pewna przyszlosc finansowa nas i naszych dzieci, bo nie chce zeby mimo wyksztalcenia i umiejetnosci pracowaly jak moja zona za 1,8 tys zl.
Czy UK to dalej chlonny rynek i miejsce gdzie warto sie przeniesc wywracajac zycie troche do gory nogami ?
A na koniec zycze Wszystkim wesolych Swiat, mam nadzieje ze jestescie ze swoimi najblizszymi i spedzicie je w rodzinnej atmosferze czy to w UK czy w kraju. Wszystkiego dobrego.
admiralbar
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Emigracja - czy w moim przypadku ma sens ? 10 lat(a), 4 mies. temu  
Musicie sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcecie wyjeżdżać do innego kraju i układać życie gdzie indziej bez ciągłego rozstawania się z rodzina. Jeżeli będziecie obydwoje pracować to życie będziecie mieli na średnim poziomie co oznacza że jest dobrze
blue eye
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Emigracja - czy w moim przypadku ma sens ? 10 lat(a), 3 mies. temu  
admiralbar napisał:
Czesc, na poczatek przedstawie swoja sytuacje :
Pracuje jako inz meech w UK na kontrakcie - 5 tyg w UK i 5 tyg w domu w PL, zona pracuje w budzetowce (zarobki jak wiadomo nedzne) mamy 1 dziecko, planujemy drugie. Zyjemy sobie na normalnym poziomie, niczego nam nie brakuje i jest co odlozyc, mamy swoje 4 katy pod W-wa z jakims drobnym kredytem.
Nasz dylemat to - czy emigrowac do UK czy IRL czy zostac w PL. Przyznam ze mimo ponad 2 lat pracy tutaj jestem malo zorientowany w cenach i realiach ''zycia'' (wszystko oplaca i zalatwia mi firma) nie myslalem nigdy o emigracji, ale powoli zastanawiam sie nad przyszloscia dzieci i nasza. Zona zna biegle 3 jezyki i mam nadzieje ze znajdzie prace, ja bede dalej pracowal w mojej firmie. Patrzac na moje zarobki poziom zycia chyba nie zmieni nam sie zbytnio (na utrzymanie 3 os rodziny w sredniej wielkosci miescie chyba 2 tys GBP wystarczy). Interesuje mnie stabilna i pewna przyszlosc finansowa nas i naszych dzieci, bo nie chce zeby mimo wyksztalcenia i umiejetnosci pracowaly jak moja zona za 1,8 tys zl.
Czy UK to dalej chlonny rynek i miejsce gdzie warto sie przeniesc wywracajac zycie troche do gory nogami ?
A na koniec zycze Wszystkim wesolych Swiat, mam nadzieje ze jestescie ze swoimi najblizszymi i spedzicie je w rodzinnej atmosferze czy to w UK czy w kraju. Wszystkiego dobrego.

Udało się wam wyjechać?
karolcia

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Express Bus
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z wieloletnią...

CPC EMPIRE TRAINING
Kurs odświeżający składa się z 35 godzin (5 dni po 7 godzin)...

m-shop.eu
Kosmetyki dla kobiet, dzieci i mężczyzn, Szeroki wybór kosmetyków...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Pozostałe oferty

Intymna.pl Intymna.pl
Sklep oferuje szeroki asortyment bielizny damskiej oraz...
National National Car Rental
Oferujemy korzystne ceny za wynajem pojazdów we...
JML Direct JML Direct
Oferujemy szeroki wybór artykułów gospodarstwa domowego,...
Rebtel Rebtel
Rebtel to o 90% tańsze rozmowy międzynarodowe. Każdy...