sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Tęsknota za Polską ;(
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Tęsknota za Polską ;(
Tęsknota za Polską ;( 14 lat(a), 5 mies. temu  
Czy wy też tak macie że przychodzą takie chwile ze naprawdę tęsknicie za Polską? Za polskim wyglądem/krajobrazem itd.;(
Ola
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Tęsknota za Polską ;( 14 lat(a), 2 mies. temu  
jakbym czuł sentyment do Polski to bym wrócił ale nie czuje więc nie mam z tym problemów - na szczęście
kazach

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

każdy przechodzi takie chwile ale nie ma sie co załamywac i tak nie mieszkamy tak daleko od Polski i zawsze mamy mozliwość powortu - nie tak jak było za komuny
Anita

Też mieszkałam za granicą kilkanaście lat,pierwsze trzy lata strasznie tęskniłam do polski, potem się przyzwyczaiłam na obczyźnie,los jednak tak się potoczył ,ze tu wróciłam czy się cieszę ??????????????jedno jest pewne jeśli nie musicie nie wyjeżdżajcie.
majeczka

ale twoim zdaniem po powrocie do Polski zmienilo sie cos? no wiesz ale mówiąc szczerze to głównie chodzi o prace - teskntot moze tak ale życ jakos trzeba a co z tego ze bede mieszkał w Polsce jak nie bede miał warunków do życia
arkadius

w tak krótkim czasie co sie mogło zmienić? żeby zmieniła sie kultura pracy i ogólne podejście do pracownika to muszą minąć lata.

Zgoda wynagrodzenie wzrosło ale wzrosły też koszty utrzymania i np zarabiając 2000 nie wiem czy byłabym w stanie otrzymać się np sama w jakimś większym mieście
Anita

Re: Tęsknota za Polską ;( 13 lat(a), 10 mies. temu  
do wszystkiego idzie się przyzwyczaić a my Polacy po doświadczeniach mieszkania w Polsce łatwiej dostosowujemy się do innych warunków
kazach

Re: Tęsknota za Polską ;( 13 lat(a), 9 mies. temu  
Z jednej strony do Polski niema po co wracać a z drugiej strony niema po co tu byc całe życie, tylko i wyłącznie dla pracy. Jaki jest sens bycia tu tylko dla pracy a gdzie cała reszta, rodzina, dobre samopoczucie?!
zielony ludek

Wszędzie dobrze gdzie nas niema trzeba wiedzieć co w życiu jest priorytetem, w tym przypadku tęsknota czy lepszy standard życia?!!
Kacperek

tęsknota nie kupi ci nowych ciuchów i nie odłoży na emeryturę
bonique

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...
alt
Vesa Beauty
Sklep internetowy z polskimi kosmetykami naturalnymi, zdrową...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...

Pozostałe oferty

GORDON AND THOMPSON SOLICITORS (prawnicy)
Doświadczony zespół prawników z polsko-języczną obsługą...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
MOLSO - Polski Fryzjer MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow (Fryzjerstwo)
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie,...