Witam mam na imię Tomek na forum trafiłem szukając informacji na temat pracy w Szkocji.
Robię rozeznanie jako ze w Polsce muszę z przykrością stwierdzić nie widzę przyszłości dla siebie a o Szkocji czytałem dużo dobrego i chciał bym się dowiedzieć czy to prawda
Aktualnie ukończyłem technikum samochodowe w wolnym czasie naprawiam samochody znajomym i odbywam staż. Czy takie doświadczenie wystarczy by znaleźć prace w Szkocji w zawodzie
Na razie nie szukam konkretnych ofert bo chce ukończyć staż jeszcze 5 miesięcy i myślałem żeby do stażu dołożyć jeszcze z jakieś 2 lata pracy w zawodzie oraz chce zdać egzamin na prawo jazdy kat.A i myślałem o C i C+E bo kat.B już posiadam.
Chciał bym się dowiedzieć czy jest zapotrzebowanie na mechaników i z jakim stażem. Był bym też wdzięczny za przybliżenie mi kosztów życia oraz jak wyglądają sprawy administracyjne co muszę wypełnić i mieć przy sobie by legalnie pracować. Oraz ostatnie czy się ogólnie opłaca jakie są zarobki, bo nie myślę o wyjeździe na chwile ale raczej na stałe jeśli będzie to możliwe
Wiem ze prawdopodobnie nie jest to dział w którym powinienem poruszać tych tematów jednak na swoje usprawiedliwienie dodam ze pisze jedną ręką bo aktualnie mam drugą złamaną i ciężko mi posługiwać się myszka i przeskakiwać po postach.
Dla tego wszystko za jednym razem pisze i proszę o wybaczenie
Wiem ze sytuacja na rynku się zmienia ale chciał bym być po prostu na bieżąco :)Aha dodam na końcu ze mój angielski jest na dobrym poziomie ale pewnie i tak mi daleko do całkowicie swobodnej konwersacji