sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Oświadczenie woli - narządy do transplantacji
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Oświadczenie woli - narządy do transplantacji
Oświadczenie woli - narządy do transplantacji 14 lat(a), 2 mies. temu  
czy w Szkocji jest coś takiego? jak można takie oświadczenie złożyć? coś mnie ruszyło po tej historii z tym Tomkiem co sie zatruł grzybem w Polsce
Anita

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Oświadczenie woli - narządy do transplantacji 14 lat(a), 2 mies. temu  
idź do swojego GP i sie zapyta ale coś obiło mi sie o uszy ze wystarczy jakieś Twoje oswiadczenie w portfelu - dobrym rozwiazaniem jest tez poinformowanie najblizszych ze wyrażasz zgodę na transplantacje swoich narządów
Niunia

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Oświadczenie woli - narządy do transplantacji 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Ja bym w życiu się na to nie godziła...a niech będzie taka sytuacja, że człowiek umierający i ktoś z rodziny lekarza was ratującego potrzebuje narządu jakiegoś i jak myślicie, czy ten lekarz was uratuje??
anus384

Re: Oświadczenie woli - narządy do transplantacji 13 lat(a), 12 mies. temu  
równie dobrze mogą zabic cie na ulicy bo ktos bogaty będzie potrzebował takich narządów jak ty masz więc nie boisz sie wychodzic na ulice z taka świadomościa?
Niunia

anus384 napisał:
Ja bym w życiu się na to nie godziła...a niech będzie taka sytuacja, że człowiek umierający i ktoś z rodziny lekarza was ratującego potrzebuje narządu jakiegoś i jak myślicie, czy ten lekarz was uratuje??

Dobre, a skąd pewność, że narząd jest odpowiedni dla biorcy?

Po co mi narządy po śmierci? Będę już trupem mi będzie to wisiało, a może coś może iść na części zamienne dla żyjących.
makaron
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

dla kasy niektórzy zrobią wszystko
mora_nova

Re: Oświadczenie woli - narządy do transplantacji 13 lat(a), 11 mies. temu  
Takie decyzje nigdy nie są łatwe, więc trzeba to dobrze przemyśleć.
Monisia
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

największym problemem w decyzji jest właśnie obawa że możemy przypadkowo mieć wypadek bo nasze organy są odpowiednie dla inne osoby...
mora_nova

to jest skrajne myslenie i takie przypadki zdarzają sie albo w filmach albo w bardzo biednych krajach
Anita

Re: Oświadczenie woli - narządy do transplantacji 13 lat(a), 9 mies. temu  
ale broniąc obaw niektórych to przypomniała mi sie sytuacja z Łodzi gdzie podawali cos na żeby szybciej umierali a następnie otrzymywali pieniądze z zakładów pogrzebowych
Niunia

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Konsultantka Avon w UK
Będąc konsultantką Avon nie musisz biegać z katalogami. Kupujesz...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...
alt
PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Oferta specjalna)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej Brytanii,...

Polska obsługa prawna w Szkocji
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w centrum Glasgow,...

Pozostałe oferty

PUMA PUMA
PUMA to znana światowa marka i jeden z wiodących sklepów...
Purple Parking Purple Parking
Rezerwuj parking na lotniskach w Wielkiej Brytanii nawet...
P&O Ferries P&O Ferries
Połączenia promowe między Wielką Brytanią a Irlandią i...
Tłumacz Przysięgły UK (Biuro)
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich...