sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW !
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół1
TEMAT: Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW !
Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW ! 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
słyszeliście co sie stało ostatnio w Londynie?

W środku nocy ogromny wybuch zniszczył dwa piętra domu w południowym Londynie, w którym mieszkali Polacy. Kilka godzin po zdarzeniu policja aresztowała mężczyznę podejrzanego o podpalenie budynku to Irakijczyk

Barbara i Artur świętowali trzecią rocznicę ślubu. – Wyszliśmy z żoną do restauracji, wróciliśmy, żona poszła spać, a ja jeszcze oglądałem telewizję. Nagle usłyszałem potężny huk. Pomyślałem, że to sufit zawalił się nam na głowę, byłem w szoku, pobiegłem po żonę i szybko po dzieci, które nocowały w innej części mieszkania – tak wspomina jeden z najbardziej dramatycznych wieczorów w swoim życiu Artur. Kiedy przebiegał obok kuchni, zobaczył między sufitem a ścianą boczną ok. 10-cm szczelinę. Udało im się cało wyjść z domu do ogrodu i przez podwórko sąsiada dostali się na ulicę. Chwilę później pojawiła się straż pożarna.

Tego samego dnia policja aresztowała mężczyznę podejrzanego o podpalenie – to Irakijczyk, sąsiad Artura i Barbary, który mieszkał nad nimi. - Zgłaszałem wielokrotnie landlordowi i raz na policji uwagi odnośnie zachowania naszego sąsiada z góry – opowiada Artur – Temu człowiekowi przeszkadzały nasze dzieci. Mamy 8-letniego syna i dwie córki – 2 i 4,5 roku. Półtora miesiąca wcześniej w środku nocy koszmarnie hałasował, rzucał coś ciężkiego na podłogę, nie mogliśmy spać, słyszeli to wszyscy lokatorzy – wspomina. Landlord próbował interweniować, ale nie mógł się do niego dodzwonić, ponadto lokator wymienił zamki w drzwiach. – Kiedy poszedłem na policję, usłyszałem, że takimi sprawami zajmuje się council, a kiedy zgłosiłem się do councilu, okazało się, że akurat nie ma osoby odpowiedzialnej – dodaje Artur. Sytuacja jednak na chwilę się uspokoiła, prawdopodobnie dzięki interwencji landlorda. Sąsiad dał o sobie znać 21 sierpnia, wtedy również hałasował w nocy, najpierw o godzinie 2, później o 5, a następnie o 7 rano. W ciągu dnia nie zakręcił wody w kranie, przez co mieszkanie Barbary i Artura było zalane.
To nie wszystko. – Sąsiad zostawiał nam listy, w których pisał, że ma nas dosyć, że jeszcze nie widzieliśmy jego reakcji, na co go stać – mówi Artur i dodaje: - Nie myśleliśmy, że to jest człowiek psychicznie chory, że jest zdolny do czegoś takiego. Zignorowaliśmy jego pogróżki. Joanna i Tomasz – sąsiedzi z góry również dostawali listy, w których pisał, że przeszkadzają mu dzieci. Poprzedni lokatorzy też skarżyli się na problemy z tym lokatorem.
- Czujemy się jakby ktoś chciał nas zabić, czujemy się jakby to był atak rasistowski, ale na to nikt nie zwraca uwagi – podkreśla Artur.

sophia
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW ! 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
dobrze ze nikomu nic sie nie stało!
ewel
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

te rodziny straciły wszystko co za idiota
sophia

Z tego co czytam to ten psychopata nie tylko polaków nienawidził, ludzie zamiast mózgu maja sieczkę to przerażające co się dzieje.
Monisia

Powinno się zainwestować w psychiatryki bo gdzieś w końcu trzeba tych wariatów pomieścić.
kwiatuszek
Administrator

Re: Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW ! 13 lat(a), 10 mies. temu  
jednym słowem trafili w nieodpowiednie miejsce
ewel

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Furniture4less
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie to, czego...

Expert Claims
Specjalizujemy się w odszkodowaniach powypadkowych. Podejmujemy...

Express Bus
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z wieloletnią...

Pozostałe oferty

Polska obsługa prawna w Szkocji (Kredyty i finanse)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...
Car Rentals Car Rentals
Fantastyczna wyszukiwarka samochodów do wynajęcia -...
Empire Traininig Services (Szkoły i kursy)
Kursy i szkolenia na maszyny budowlane - Koparki,...
Kickers Kickers
Szukasz butów? Zrób zakupy online przez internet w...