piątek, 16 maja 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW !
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół1
TEMAT: Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW !
Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW ! 14 lat(a), 7 mies. temu  
słyszeliście co sie stało ostatnio w Londynie?

W środku nocy ogromny wybuch zniszczył dwa piętra domu w południowym Londynie, w którym mieszkali Polacy. Kilka godzin po zdarzeniu policja aresztowała mężczyznę podejrzanego o podpalenie budynku to Irakijczyk

Barbara i Artur świętowali trzecią rocznicę ślubu. – Wyszliśmy z żoną do restauracji, wróciliśmy, żona poszła spać, a ja jeszcze oglądałem telewizję. Nagle usłyszałem potężny huk. Pomyślałem, że to sufit zawalił się nam na głowę, byłem w szoku, pobiegłem po żonę i szybko po dzieci, które nocowały w innej części mieszkania – tak wspomina jeden z najbardziej dramatycznych wieczorów w swoim życiu Artur. Kiedy przebiegał obok kuchni, zobaczył między sufitem a ścianą boczną ok. 10-cm szczelinę. Udało im się cało wyjść z domu do ogrodu i przez podwórko sąsiada dostali się na ulicę. Chwilę później pojawiła się straż pożarna.

Tego samego dnia policja aresztowała mężczyznę podejrzanego o podpalenie – to Irakijczyk, sąsiad Artura i Barbary, który mieszkał nad nimi. - Zgłaszałem wielokrotnie landlordowi i raz na policji uwagi odnośnie zachowania naszego sąsiada z góry – opowiada Artur – Temu człowiekowi przeszkadzały nasze dzieci. Mamy 8-letniego syna i dwie córki – 2 i 4,5 roku. Półtora miesiąca wcześniej w środku nocy koszmarnie hałasował, rzucał coś ciężkiego na podłogę, nie mogliśmy spać, słyszeli to wszyscy lokatorzy – wspomina. Landlord próbował interweniować, ale nie mógł się do niego dodzwonić, ponadto lokator wymienił zamki w drzwiach. – Kiedy poszedłem na policję, usłyszałem, że takimi sprawami zajmuje się council, a kiedy zgłosiłem się do councilu, okazało się, że akurat nie ma osoby odpowiedzialnej – dodaje Artur. Sytuacja jednak na chwilę się uspokoiła, prawdopodobnie dzięki interwencji landlorda. Sąsiad dał o sobie znać 21 sierpnia, wtedy również hałasował w nocy, najpierw o godzinie 2, później o 5, a następnie o 7 rano. W ciągu dnia nie zakręcił wody w kranie, przez co mieszkanie Barbary i Artura było zalane.
To nie wszystko. – Sąsiad zostawiał nam listy, w których pisał, że ma nas dosyć, że jeszcze nie widzieliśmy jego reakcji, na co go stać – mówi Artur i dodaje: - Nie myśleliśmy, że to jest człowiek psychicznie chory, że jest zdolny do czegoś takiego. Zignorowaliśmy jego pogróżki. Joanna i Tomasz – sąsiedzi z góry również dostawali listy, w których pisał, że przeszkadzają mu dzieci. Poprzedni lokatorzy też skarżyli się na problemy z tym lokatorem.
- Czujemy się jakby ktoś chciał nas zabić, czujemy się jakby to był atak rasistowski, ale na to nikt nie zwraca uwagi – podkreśla Artur.

sophia
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW ! 14 lat(a), 7 mies. temu  
dobrze ze nikomu nic sie nie stało!
ewel
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

te rodziny straciły wszystko co za idiota
sophia

Z tego co czytam to ten psychopata nie tylko polaków nienawidził, ludzie zamiast mózgu maja sieczkę to przerażające co się dzieje.
Monisia

Powinno się zainwestować w psychiatryki bo gdzieś w końcu trzeba tych wariatów pomieścić.
kwiatuszek
Administrator

Re: Wysadził dom bo nienawidził POLAKÓW ! 14 lat(a), 4 mies. temu  
jednym słowem trafili w nieodpowiednie miejsce
ewel

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Furniture4less
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie to, czego...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Pozostałe oferty

thetrainline thetrainline
System rezerwacyjny, oferujący bilety kolejowe na...
Musicroom Musicroom
Największy asortyment produktów muzycznych.Płyty CD i...
polskaapteka.co.uk (Apteka i suplementy)
W naszej ofercie znajdą Państwo nie tylko szeroki wybór...
Benefit Answers (Prawnicy i porady)
Pomoc przy zasilkach chorobowych PIP,DLA,ESA,UC50/LCWRA,...