niedziela, 20 kwietnia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Szkocka kuchnia
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Szkocka kuchnia
Szkocka kuchnia 15 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Co sądzicie o szkockiej kuchni. Jadłem ostatnio słynne Hagis i jak dla mnie bomba!
roberto
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Szkocka kuchnia 15 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Generalnie bardzo tłusta, wszystko smażone w głębokim oleju, ale mi to odpowiada.
lukas

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Jak już coś to Haggis a nie "hagis". Dla mnie jest odrażające jak cały szkocki jadłospis.
kpiecz

Jak już coś to Haggis a nie "hagis". Dla mnie jest odrażające jak cały szkocki jadłospis.
kpiecz

haggisa raczej nie sprobuje... nie bede podawal szczegolow dlaczego ;]
krystian
Administrator

a mi nawet smakuje przyzwyczailem sie do tych sniadan ktore jadam i tak sporadycznie bo komu chcialoby sie przygotowywac fasole, jajka, kielbaski, grzyby i reszte rzeczy na sniadanie
Mario

ale na poczatku musze przyznac ze zdziwiony bylem bo kto jada fasole z jajkiem sadzonym
lukas

Re: Szkocka kuchnia 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
kaloryczność to podstawa śniadania dodaje siły na cały dzień
roberto

Gratulacje z powodu Haggis'u. Teraz powinienes poszukac haggis'u z firmy campbell's, bo nanwet szkoci mowia ze jest haggis i jest hagis z campbells'a, a zaraz potem sprobowac black pudding'u po upewnieniu sie ze ma w nazwie "stornoway" (nazwa zastrzezona dla wyrobu lokalnego)
szkot_77
Moderator

ja jadam to co w Polsce - nawet w Polsce jak ktos chciał mógł jadać regionalne potrawy albo uniwersalne a ja nie przepadam za regionalnymi wynalazkami tak w Polsce jak i tutaj i mój sposób żywienia w ogóle sie nie zmienił
zielonooka

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

DFDS Seaways
DFDS Seaways
Masz auto i wybierasz się do Polski? Wybierz relaksującą morską...
Emano
Emano
Materiały szkoleniowe na brytyjskie prawo jazdy - książki, kodeks,...

m-shop.eu
Kosmetyki dla kobiet, dzieci i mężczyzn, Szeroki wybór kosmetyków...

Kupdom
Oferujemy pełny zakres usług w zakresie zakupu nieruchomości w UK....

Pozostałe oferty

Philips Philips
Sklep internetowy Philips oferuje produkty z zakresu...
Intenso Lingerie (Odzież, obuwie, dodatki)
Bielizna firmy Esotiq dla kobiet oraz kolekcja dla Panów...
Musicroom Musicroom
Największy asortyment produktów muzycznych.Płyty CD i...
Expert English (Szkoły, kursy, korepetycje)
Czy potrzebujesz mówić lepiej po angielsku do pracy lub...