sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Szkocka kuchnia
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Szkocka kuchnia
Szkocka kuchnia 14 lat(a), 8 mies. temu  
Co sądzicie o szkockiej kuchni. Jadłem ostatnio słynne Hagis i jak dla mnie bomba!
roberto
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Szkocka kuchnia 14 lat(a), 8 mies. temu  
Generalnie bardzo tłusta, wszystko smażone w głębokim oleju, ale mi to odpowiada.
lukas

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Jak już coś to Haggis a nie "hagis". Dla mnie jest odrażające jak cały szkocki jadłospis.
kpiecz

Jak już coś to Haggis a nie "hagis". Dla mnie jest odrażające jak cały szkocki jadłospis.
kpiecz

haggisa raczej nie sprobuje... nie bede podawal szczegolow dlaczego ;]
krystian
Administrator

a mi nawet smakuje przyzwyczailem sie do tych sniadan ktore jadam i tak sporadycznie bo komu chcialoby sie przygotowywac fasole, jajka, kielbaski, grzyby i reszte rzeczy na sniadanie
Mario

ale na poczatku musze przyznac ze zdziwiony bylem bo kto jada fasole z jajkiem sadzonym
lukas

Re: Szkocka kuchnia 13 lat(a), 8 mies. temu  
kaloryczność to podstawa śniadania dodaje siły na cały dzień
roberto

Gratulacje z powodu Haggis'u. Teraz powinienes poszukac haggis'u z firmy campbell's, bo nanwet szkoci mowia ze jest haggis i jest hagis z campbells'a, a zaraz potem sprobowac black pudding'u po upewnieniu sie ze ma w nazwie "stornoway" (nazwa zastrzezona dla wyrobu lokalnego)
szkot_77
Moderator

ja jadam to co w Polsce - nawet w Polsce jak ktos chciał mógł jadać regionalne potrawy albo uniwersalne a ja nie przepadam za regionalnymi wynalazkami tak w Polsce jak i tutaj i mój sposób żywienia w ogóle sie nie zmienił
zielonooka

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Konsultantka Avon w UK
Będąc konsultantką Avon nie musisz biegać z katalogami. Kupujesz...

Polskie meble - SPLENDO FURNITURE
Firma SPLENDO FURNITURE zajmuje się sprzedażna polskich mebli na...

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Kursy na wózki widłowe
Kursy dla osób początkujących/doświadczonych jak i z polskimi...

Pozostałe oferty

Rebtel Rebtel
Rebtel to o 90% tańsze rozmowy międzynarodowe. Każdy...
Eagle Transport (Paczki i przewoz osób)
Firma z międzynarodową licencja transportową oraz...
Promod Promod
Promod jest jedną z czołowych firm z branży...
Natura Beauty Lab (Kosmetyki i perfumy)
Kosmetyki Naturalne marek Polskich i zagranicznych!...