sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Podwójne obywatelstwo
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Podwójne obywatelstwo
Re: Podwójne obywatelstwo 12 lat(a), 10 mies. temu  
Jezus napisał:
Większe bezpieczeństwo

to znaczy jakie bezpieczeństwo? bo mi sie wydaje że mamy juz takie same prawa jak zwykli brytyjczycy
Agnieszka

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

To i tak nie zmieni faktu że jesteśmy obcokrajowcami.
Adek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

....ale w czasach kiedy william wallece czasow nowozytnych walczy w angielskim parlamencie o niepodleglosc szkocji drugi paszport wydaje sie miec coraz wiekszy sens...
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Jak sie szkocja oderwie od UK to jaki paszport zostanie? szkocki?
szkotek

Szczerze...?
Wolę Szkocki i nawet się doczekać nie mogę tego dnia

Ophin

Re: Podwójne obywatelstwo 12 lat(a), 9 mies. temu  
Żebyś czasem tego szkockiego nie musiał szybko zamieniać na polski...
Wiewióra

Wiewióra napisał:
Żebyś czasem tego szkockiego nie musiał szybko zamieniać na polski...

Po 1) to chyba nic trudnego - ja wciąż swój mam
Po 2) wątpię by było to konieczne - jestem ZA niepodległością Szkocji, mam znajomych szkotów, którzy nie mają papki made in england w mózgu. Wiem, że to domena leniwych Polaków, którzy jak te pasożyty chcą tylko by im było dobrze a sami już reżimu nie pamiętają i współczuciem choćby się nie dzielą - wiecie, że 90% Polaków powie że za komuny żyło się nad Wisłą lepiej...ale mamy teraz Orła w Koronie...więc musimy spróbować zrozumieć Szkotów. Oni na dodatek mają majątek narodowy, którego Polska nie miała bo sowieci rozkradli.

Więc ludu Polski, pobudka z marazmu i degrengolady. Czy tylko biadolić potraficie?

Ophin

ha! Szkocja niepodległa to Szkocja upadła i lepiej zacznij się zastanawiać czy będziesz chciał w takiej mieszkać a nie jesteś przepełniony mało racjonalna ideologia o samo stanowieniu ludzi którzy nie mają doświadczenia, instytucji, wiedzy i pieniędzy
Wiewióra

Wiewióra napisał:
ha! Szkocja niepodległa to Szkocja upadła i lepiej zacznij się zastanawiać czy będziesz chciał w takiej mieszkać a nie jesteś przepełniony mało racjonalna ideologia o samo stanowieniu ludzi którzy nie mają doświadczenia, instytucji, wiedzy i pieniędzy

Przylepiając tak pejoratywne i nacechowane niechęcią łatki Szkotom ujawniasz swoją sympatię dla Anglików, którzy w tym momencie są stroną jakoby w konflikcie. Jeśli wolisz zatem nadęty system i wartości angielskie dlaczego tam nie szukasz żołędzi.

Ophin

Agnieszka napisał:
Jezus napisał:
Większe bezpieczeństwo

to znaczy jakie bezpieczeństwo? bo mi sie wydaje że mamy juz takie same prawa jak zwykli brytyjczycy

Prawa prawami ale nikt nie wie jak będzie wyglądała przyszłość. To że mamy takie sama prawa to dlatego że UK jest w UE a co jak UE sie rozpadnie?
Jezus

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Mobi-Travel Ltd
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony www.mobi-travel.com....

Kupdom
Oferujemy pełny zakres usług w zakresie zakupu nieruchomości w UK....

CPC EMPIRE TRAINING
Kurs odświeżający składa się z 35 godzin (5 dni po 7 godzin)...

Express Bus
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z wieloletnią...

Pozostałe oferty

polskaapteka.co.uk (Apteka i suplementy)
W naszej ofercie znajdą Państwo nie tylko szeroki wybór...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
Suncamp Holidays Suncamp Holidays
Suncamp holiday oferuje ponad 280 kempingów w 15 krajach...
Komputronik Komputronik
Lider internetowej sprzedaży IT oraz elektroniki w...