piątek, 25 lipca 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Zakaz mówienia po polsku w pracy
Masz pytanie? wątpliwości dotyczące kwestii zatrudnienia lub prowadzenia firmy w UK? Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nowy temat.
W dół12
TEMAT: Zakaz mówienia po polsku w pracy
Zakaz mówienia po polsku w pracy 13 lat(a), 10 mies. temu  
Czytałam ten artykuł na POLEMI: polemi.co.uk/informacje/wiadomosci/zakazuja-mowienia-w-pracy-po-polsku-4652

ale cały czas myślałam że to jest niezgodne z prawem zakazywanie. Nigdy też się nie spotkałam z takimi przepisamy ale skoro niektóre firmy juz wprowadziły takie przepisy i nie zostało się to z sprzeciwem prawników to znaczy że co mogą zabronić rozmawiania po polsku? no to bezsensu
mora_nova

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Zakaz mówienia po polsku w pracy 13 lat(a), 10 mies. temu  
głupota ni słyszałem o prawie które zakazywałoby mówienia w innym języku - prawnicy powinni tym się zainteresować a lepiej to państwo
Darius

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Brytyjczyków denerwuje to że nie wiedzą o czym my gadamy i myslą że nie mamy co robić tylko obgadywac ich
Małgosia

Kiedyś w Polsce jakas niemiecka firma zakazała mówienia po polsku w biurze ale jak zrobiło się głośno to szybko wycofali się z tego
mora_nova

Może jeszcze każą nam zmieniać nazwiska albo zakazać używania polskich liter?
koala

Dobrym pomysłem byłoby gdyby organizacje polonijne wystosowały list do brytyjskiego rządu aby zajął w tej sprawie stanowisko
mora_nova

Chyba bardziej konsulat powienien się tym zainteresować ale oni bardziej zainteresowani są liczeniem kasy za wyrobienie paszportu
Moherowy Beret

Re: Zakaz mówienia po polsku w pracy 13 lat(a), 9 mies. temu  
Nie wiem czy konsulat byłby odpowiedni do tego typu spraw chyba bardziej organizacje polonijne
mora_nova

Sory ale z tego co sie orientuje to konsulat jest przedstawicielstwem rządu polskiego a łamanie praw Polaków w innych krajach chyba należy do rządu Polskiego? popraw mnie jesli się myle
Moherowy Beret

Niech Polacy zaczna się uczyć angielskiego to wtedy nikt nie bedzie mial problemow
Karol

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Expert Claims
Specjalizujemy się w odszkodowaniach powypadkowych. Podejmujemy...
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Masz auto i wybierasz się do Polski? Wybierz relaksującą morską...

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...

Pozostałe oferty

alt MdsParcel.com - Serwis Paczkowy z/do Polski £16.99 / 30kg (Paczki i przewóz osób)
MdsParcel.com oferuje wysyłkę paczek z UK do Polski i z...
Hostelbookers Hostelbookers
Niedrogie zakwaterowanie na całym świecie bez opłat...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
Car Rentals Car Rentals
Fantastyczna wyszukiwarka samochodów do wynajęcia -...