Praca w UK, emerytura w Polsce? 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Witam, mam pytanie. Co się dzieje ze składką emerytalną podczas pracy w UK. Konkretnie chodzi mi o 2 rzeczy. Po pierwsze, czy praca w UK wlicza się w lata pracy do emerytury w Polsce, a po drugie co ze składką płaconą do szkockiego urzędu skarbowego, jak z tego wyliczana jest emerytura w Polsce?
|
|
Mario
|
|
|
Re: Praca w UK, emerytura w Polsce? 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Mario napisał:
Witam, mam pytanie. Co się dzieje ze składką emerytalną podczas pracy w UK. Konkretnie chodzi mi o 2 rzeczy. Po pierwsze, czy praca w UK wlicza się w lata pracy do emerytury w Polsce, a po drugie co ze składką płaconą do szkockiego urzędu skarbowego, jak z tego wyliczana jest emerytura w Polsce?
Po roku pracy w UK przysługuje Ci emerytura z tego kraju wypłacana w odpowiedniej części do emerytury polskiej, ale jeśli chodzi o lata pracy to szczerze przyznam, że nie wiem jak to jest.
|
|
Anita
|
|
|
Re: Praca w UK, emerytura w Polsce? 14 lat(a), 2 mies. temu
|
|
Lata też się liczą normalnie, z tego co się orientuje.
|
|
natala
|
|
|
Re: Praca w UK, emerytura w Polsce? 14 lat(a), 2 mies. temu
|
|
a jak zadecydowałbym sie wrócic do Polski to musze mieć jakieś zaświadczenie np z urzędy pracy tutaj że pracowałem w uk i ile lat? bo za paredziesiąt wiosen jak bede przechodził na emeryture to skąd zus będzie wiedział czy pracowałem w UK?
|
|
Mario
|
|
|
|