piątek, 27 grudnia 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Masz pytanie? wątpliwości dotyczące kwestii zatrudnienia lub prowadzenia firmy w UK? Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nowy temat.
W dół1
TEMAT: Agencja pracy
Agencja pracy 10 lat(a), 10 mies. temu  
witam

Jestem w Polsce, kończę drugi kurs angielskiego, obecnie nie pracuję na rzecz nauki, wyjazd ma być na wiosnę, uważam że umiem angielski komunikatywnie.
Osoba która ma mi pomóc jest pewna, ale czas leci a ja mam jakieś wątpliwości, nauczyłem się w życiu że trzeba liczyć na siebie.
Zastanawia mnie jak by coś nie wyszło z planów pomocy, to czy lepiej jechać przez agencję - jeśli tak to proszę jakaś polecić ( po 2 dniach szukania agencji wytypowałem tylko jedną i niestety nie organizują wyjazdów do Uk, reszta agencji opinie nieciekawe mniej lub bardziej).
Druga opcja to wyjazd w ciemno z gotówką, kasa na 3miesiące , może 4.
Na tą chwilę najchętniej znalazł bym dobrą agencję pracy.
Dziękuję za rady i sugestie.
Polska
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Agencja pracy 10 lat(a), 10 mies. temu  
Przede wszystkim to gdzie chcesz wyjechać? Do jakiegoś konkretnego miasta? Podania zawsze możesz poskładać do różnych agencji, ale dobrze jest też chodzić bezpośrednio po firmach i pytać, bo mój brat w ten sposób znalazł pracę w drugi dzień poszukiwań więc myślę, że warto. Zaopatrz się w gotówkę na jakiś czas bo nigdy nie wiesz co się stanie.
ciekawska
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

myślę że okolice Sheffield, Rotherham - co nie jest sztywną lokalizacją.

Gotówka jest i to nie jest problemem, pytanie kieruję do osób korzystających z agencji w Polsce.
W ciemno pojadę w ostatecznej/ostateczności.Szukam bardziej opinie jakiej agencji warto zaufać, będąc jeszcze w Polsce.
Polska
Ostatnio zmieniany: 2014/02/21 12:23 Przez Polska.

1. Mieszkam w Rotherham.
2. W samym Rotherham są 3 agencje, które szczerze polecam, w Sheffield około 10 jak i w Doncaster.
3. Język znasz, wiec jak przyjedziesz w marcu/kwietniu pracę znajdziesz od razu.
4. Moim zdaniem te agencje w Polsce, które rekrutują do UK to ściema, naciągają na mieszkanie i wogóle. Np myślę o Solsbury Solution.
5. Przyjedź, wynajmij pokój i szukaj. Nie martw się, w przeciągu dwóch tygodni na pewno byś tu coś znalazł, jeśli oczywiście nie masz zbyt wygórowanych wymagań.
malinka19

są w google te agencje.
Polska
Ostatnio zmieniany: 2014/02/25 18:59 Przez Polska.

Re: Agencja pracy 10 lat(a), 6 mies. temu  
Na miejscu też są różne agencje pracy więc dasz sobie rade nawet przyjeżdżając tu w ciemno.
someone

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...
alt
PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Oferta specjalna)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej Brytanii,...

Polska obsługa prawna w Szkocji
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w centrum Glasgow,...

Pozostałe oferty

Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
Suncamp Holidays Suncamp Holidays
Suncamp holiday oferuje ponad 280 kempingów w 15 krajach...
P&O Ferries P&O Ferries
Połączenia promowe między Wielką Brytanią a Irlandią i...
Contact for Lenses Contact for Lenses
Soczewki kontaktowe w niewiarygodnie niskich cenach -...