Akcje PZU, czy to się opłaca 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Witam, do końca tego tygodnia można kupować akcje PZU, chętnie bym zainwestowała ale boje się stracić. Jak myślicie, czy to dobra inwestycja?
|
|
|
|
|
Re: Akcje PZU, czy to się opłaca 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Hmm, no chyba do dzisiaj można wykupywać. Wydaje mi się, że kokosów na tym nie będzie, ale jednak zysku w dłuższej perspektywie czasu napewno można się spodziewać.
|
|
świeżynka
|
|
|
Re: Akcje PZU, czy to się opłaca 14 lat(a), 6 mies. temu
|
|
na pewno lepsze to niz lokata lub skarpeta
|
|
|
|
|
|
|
nalezy rowniez zaznaczyc ze przez podatek belki trzymanie pieniedzy na czesci lokat jest strata pieniedzy bo inflacja zniweluje zysk badz nawet go przewyzszy. Akcje to dobry pomysl ale jak Pan Grzegorz wspomnial najlepiej te duzo co prawda wzrosty nie sa wysokie ale za to pewnosc inwestycji jest wyzsza
|
|
|
|
|
|
|
świeżynka napisał:
Hmm, no chyba do dzisiaj można wykupywać. Wydaje mi się, że kokosów na tym nie będzie, ale jednak zysku w dłuższej perspektywie czasu napewno można się spodziewać.
no tak ale można się zawsze zastanowić nad ubezpieczoną lokatą, tzn polisą, której podatek belki nie obowiązuje i w takich rocznych polisach oprocentowanie dochodzi do 8, 9 %. To już jest opłacalne moim zdaniem.
|
|
lukas
|
|
|
|
|
8% z lokaty sie nie wyciagnie nawet jezeli bedzie to na zasadzie ubezpieczenia czyli bez podatku belki. Poza tym nalezy rowniez pamietac ze banki to instytucje finansowe ktorych dzialalnosc polega na osiaganiu zysku i jezeli zaoferuja jakis produkt np lokata,ubezpieczenie albo lokata jedno-dniowa to warto sprawdzic oprocentowanie bo zazwyczaj w takich sytuacjach oferuja nizsze oprocentowanie niz zwyklych lokat - bank tak latwo nie odda większego zysku klientowi wiec proporcjonalnie do wzrostu zysku z takich produktow moze wlasnie zaproponowac nizsze oprocentowanie aby tez zarobic wiecej
|
|
|
|
|
|
|
No i jak tam milionerzy:P Ja poczekam aż cena spadnie poniżej emisyjnej.
|
|
lukas
|
|
|
Re: Akcje PZU, czy to się opłaca 14 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
gryzę palce że przepuściłam taka okazje na łatwe pieniądze teraz nie przeposzczę okazji jak będzie wiecie może czy coś jeszcze będą sprzedawali?
|
|
świeżynka
|
|
|
|
|
taka okazja już się nie powtórzy nie wiem czy coś jeszcze zostało do prywatyzacji wszystko sprzedane
|
|
lukas
|
|
|
|
|
jak sie nie powtórzy właśnie można składać oferty na GPW
|
|