czwartek, 03 kwietnia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Dyskusje na temat brytyjskiej służby zdrowia - lekarz rodzinny, dentysta... Kwestie dotyczące porodu i dziecka w UK. Rodzina na emigracji
W dół1
TEMAT: Dziecko zaczyna przeklinać
Dziecko zaczyna przeklinać 14 lat(a), 11 mies. temu  
Moje dziecko zaczyna przeklinać, nie wiem skąd mu się to wzięło, w domu nikt nie używa takich słów. Jeszcze zrozumiałabym jak by mój Piotruś przeklinał po angielsku, ale on to robi i po angielsku i po polsku:(. Dodam, że ma 4 latka. Jak temu zaradzić?
świeżynka

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Dziecko zaczyna przeklinać 14 lat(a), 11 mies. temu  
A jakich słów używa jeśli można wiedzieć:)?
arkadius

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Myślę, że to naturalne, może zasłyszał z telewizji lub od innych dzieci. Pewnie jeszcze do końca nie rozumie co te słowa znaczą.
kpiecz

Też sądzę, że to naturalne w pewnym wieku. Nie przejmuj się tylko porozmawiaj z nim i wytłumacz mu, że to złe.
natala

Piotrus podpatrzył w telewizji i nauczył sie, ze w okreslonych sytuacjach nalezy uzyc pewnych słów Ja pamietam jak moja starsza córeczka jak była mała czekała na koleżankę z domku obok, wygladała ze zniecierpliwieniem przez okno. Rozpadał sie deszcz a ona z taką poważną miną do mnie " K..lwa pada deszcz, Ola nie przyjdzie "
Agatka
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

No właśnie. Ja sądzę, że dzieci nie zdają sobie sprawy ze znaczenia tych słów. Moja chrześnica na plecak mówi "cipak" i nie muszę chyba mówić co się dzieje, jak widzie wycieczkę szkolną. Krzyczy, że wszyscy są z cipakami, hihi.
kamsta

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

MOLSO - Polski Fryzjer
MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie, modelowanie,...

Polskie meble - SPLENDO FURNITURE
Firma SPLENDO FURNITURE zajmuje się sprzedażna polskich mebli na...

Mobi-Travel Ltd
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony www.mobi-travel.com....

Empire Traininig Services
Kursy i szkolenia na maszyny budowlane - Koparki, Wywrotki, Walce,...

Pozostałe oferty

Gatwick Express Gatwick Express
Połączenie kolejowe pomiędzy lotniskiem Gatwick a...
DK Books DK Books
Oferujemy ponad 1500 wysokiej jakości ilustrowanych...
Express Bus (Paczki, przewóz osób)
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z...
cottages4you cottages4you
Cottages4you oferuje ponad 9000 domków do wynajęcia na...