Suplementy diety 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Stosujecie jakieś suplementy diety?tabletki czy hydrowitaminy? ja od jakiegoś czasu połykam codziennie witaminę A+E i efekty są wspaniałe, wzmocniły mi się włosy i paznokcie. Kiedyś próbowałam guarany w tabletkach i też robiła swoje.. czułam się jak po wypiciu kawy, a to jednak chyba zdrowsze.
|
|
anus384
|
|
|
Re: Suplementy diety 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
anus384 napisał:
Stosujecie jakieś suplementy diety?tabletki czy hydrowitaminy? ja od jakiegoś czasu połykam codziennie witaminę A+E i efekty są wspaniałe, wzmocniły mi się włosy i paznokcie. Kiedyś próbowałam guarany w tabletkach i też robiła swoje.. czułam się jak po wypiciu kawy, a to jednak chyba zdrowsze.
No ja mam wątpliwości czy zdrowsze. Suplementy diety mają to do siebie, że organizm się do nich przyzwyczaja i później sam oducza sie pozyskiwania potrzebnych składników drogą naturalną. Dlatego ja nigdy nie stosowałam i nie zamierzam stosować suplementów.
|
|
|
|
|
|
|
ja tutaj kupiłam sama witamine E i łykam 1 dziennie,, ale własnie chce A + E. Oczywiście zdrowa dzieta najważniejsza, ale w tych czasach napewno jakies wspomagacze sa wskazane. Nikt nie kaze nam rezygnowac z naturalnych witamin w pożywieniu
|
|
|
|
|
|
|
Ja stosuje mieszankę witamin A+E i cynku świetne działanie, trochę boje się co będzie po odstawieniu, jak zareaguje mój organizm.
|
|
świeżynka
|
|
|
|
|
A nie lepiej drogie panie czerpać witaminki z warzyw i owoców. Witamina E jest w mleku, orzechach i zielonych warzywach. Cynk jest w wątróbce i owocach morza. Po co się szprycować chemią?
|
|
Anita
|
|
|
|
|
No dokładnie.. po to są witaminy w naturze żeby z nich korzystac.
|
|
|
|
|
|