Super, że jest tutaj taki temat, a przede wszystkim, że przy moim roztrzepaniu go znalazłem.
Pisałem już wcześniej, że jestem od niedawna w UK i jeszcze dużo rzeczy muszę odkryć, poznać - pewnie to znacie. Dlatego się tu zarejestrowałem, w nadziei, że ktoś się będzie bardziej orientował w temacie.
A mianowicie za około miesiąc dojedzie do mnie narzeczona z synkiem (obsuwa czasowa spowodowana jej niedokończonymi sprawami w pracy i na uczelni) i będą tutaj ze mną na jakieś pół roku. Chciałem się upewnić, że w razie jakichś kłopotów zdrowotnych małego(odpukać) będziemy mogli skorzystać z tutejszej opieki zdrowotnej bez problemu.
No właśnie - mimo wszystko, zależałoby nam na polskich lekarzach pediatrach, głównie dlatego, żeby małego nie przestraszyć, kiedy lekarz będzie mówił w innym języku (to taki nieśmiały typ dziecka), a jednak trochę polskich specjalistów tu w Londynie jest. Mój znajomy, który pomógł mi w zakwaterowaniu tutaj, polecał mi klinikę Panamedic i dr Piwkowską, ale właśnie wolę zasięgnąć tak na wszelki wypadek Waszych opinii, bo może ktoś miał już z nimi styczność, niestety nie mogłem znaleźć za wiele w necie. Czy są rzetelni? Jak przebiega wizyta? Czy trzeba długo na nią czekać? I jak ogólne wrażenia?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc