niedziela, 24 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Dyskusje na temat brytyjskiej służby zdrowia - lekarz rodzinny, dentysta... Kwestie dotyczące porodu i dziecka w UK. Rodzina na emigracji
W dół12
TEMAT: Problem z rozstepami
Problem z rozstepami 14 lat(a), 4 mies. temu  
Mam takie pytanko czy ktos moze wie gdzie jest jakas klinika do usuwania rozstepow a raczej ich leczenia gdzies w glasgow lub okolicy chodzi mi dokladniej o leczenie laserem IPL lub mezotherapy, czy ktos moze tego probowal i ile kosztuje!
Justys
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Problem z rozstepami 14 lat(a), 4 mies. temu  
Proponuje wybrać się najpierw do salonu kosmetycznego.
Monisia
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Problem z rozstepami 14 lat(a), 4 mies. temu  
Dzieki ale mysle ze to nic nie da wyprobowalam juz bardzo duzo kremow i pilingow i nic to nie dalo, na temat laserowego usuwania tez jest wiele roznych opini ale mysle ze mogla bym zaryzykowac, tylko wolala bym zrobic to w Szkocji, pozdrawiam.
Justys

Re: Problem z rozstepami 10 lat(a), 2 mies. temu  
sama bym sie wybrala na taki zabieg likwiadcji rozstepów, ale poki co kupilam sobie krem i masuje zobaczymy czy poomoze
nvidia

Ostatnio zmieniany: 2014/09/23 10:32 Przez Redakcja POLEMI.co.uk.

Re: Problem z rozstepami 10 lat(a) temu  
Justys napisał:
Dzieki ale mysle ze to nic nie da wyprobowalam juz bardzo duzo kremow i pilingow i nic to nie dalo, na temat laserowego usuwania tez jest wiele roznych opini ale mysle ze mogla bym zaryzykowac, tylko wolala bym zrobic to w Szkocji, pozdrawiam.

Moja znajoma kiedyś miała też taki problem i wiem, że takie zabiegi wykonywali jej w jakimś salonie kosmetycznym. Jednak są to zabiegi kosmetyczne wiec w klinikach raczej tego nie robią.
someone

Re: Problem z rozstepami 9 lat(a), 12 mies. temu  
Poszłabym sobie na rożne zabiegi, ale niestety nie mogę się zebrać. Sprawdzałam już nawet salony kosmetyczne i zabiegi odchudzające czy też poprawiające urodę też są w ofertach wiec kosmetyczka spokojnie ci to zrobi. Zapewne bedzie trzeba wykonac serie zabiegów itp.
Ola

Re: Problem z rozstepami 9 lat(a), 11 mies. temu  
A próbowałaś naturalnych kosmetyków? Na przykład oleju rycynowego? Podobno pomaga w leczeniu rozstępów.
NadiBi

Re: Problem z rozstepami 9 lat(a), 2 mies. temu  
W każdej aptece możesz kupić dobre kremy, które należny wmasowywać w ciało, powinno pomóc
somas

ten laser o który pytasz już dawno wylądował w muzeum, przynajmniej w Polsce.
Polecam lekturę artykułu "Blizny i rozstępy – to już nie problem" na stronie :
doz.pl/czytelnia/a2130-Blizny_i_rozstepy_8211_to_juz_nie_problem .
W przypadku laserowego usuwania rozstępów mamy kilka opcji do wyboru. Lasery wykorzystywane w przypadku tego rodzaju zabiegu mogą być barwnikowe, miedziowe czy CO2. Zabieg polega na odparowaniu uszkodzonego naskórka z pozostawieniem zdrowej warstwy skóry. Do zabiegów wykorzystuje się często lasery frakcyjne. Najpopularniejsze ostatnio lasery to FOTONA™, ALMA®, Mosaic eCO2 oraz Fraxel Re:Store wykorzystują promieniowanie tysięcy maleńkich strumieni o wysokiej energii, które wnikają w skórę właściwą. W miejscu, w którym zadziałał laser, komórki regenerują się, dzięki czemu powstają nowe włókna kolagenowe i elastyny. Przewaga tych laserów polega na ich precyzji. Dzięki temu rekonwalescencja po zabiegu trwa krócej.
Mikicińska
Ostatnio zmieniany: 2015/09/10 17:02 Przez Mikicińska.

Takie zabieg z pewnością są skuteczne ale i bardzo drogie. A ja póki co nie mam takiej gotówki ale znalazłam fajne tańsze rozwiązanie medium.com/@UsuwanieRozstepow ja próbuję na razie sposobów opisanych na tej stronie.
wiko7

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

Bartec Design - Cięcie i grawerowanie laserowe
Firma oferuje usługi cięcia i grawerowania laserowego nie...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Empire Traininig Services
Kursy i szkolenia na maszyny budowlane - Koparki, Wywrotki, Walce,...

Pozostałe oferty

Columbus Direct Travel Insurance Columbus Direct Travel Insurance
Wiodąca firma ubezpieczeniowa specjalizująca się...
Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
Philips Philips
Sklep internetowy Philips oferuje produkty z zakresu...
Budget Air Budget Air
Wyszukiwarka i porównywarki cen biletów lotniczych,...