środa, 22 stycznia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Dyskusje na temat brytyjskiej służby zdrowia - lekarz rodzinny, dentysta... Kwestie dotyczące porodu i dziecka w UK. Rodzina na emigracji
W dół1
TEMAT: Linia NHS24
Linia NHS24 14 lat(a), 3 mies. temu  
czy wiecie co to jest bo moja przychodnia teraz będzie zamknięta i powiedzieli mi że w razie problemów mam dzwonić do NHS24???
Rewolucjonista

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Linia NHS24 14 lat(a), 3 mies. temu  
to jest taka telefoniczna wizyta u lekarza jeżeli będzie z Toba cos nie tak to zorganizuja ci wizyte np w szpitalu.
Moherowy Beret

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

a tłumacza można zamówić? jest dostępny czy tylko po angielsku?
Rewolucjonista

Znalazłam coś takiego www.nhs24.com/content/mediaassets/doc/Patient%20Leaflet%20-%20Polish%20Nov%2008.pdf jak byłam kiedyś z dzieckiem na pogotowiu to mi powiedziano że można prosić o tłumacza.

If you would like any of our promotional materials in a different language, please contact us on 0141 435 3901.
Baśta
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Ja korzystałam już nie raz z tej linii i jest bardzo pomocna. Polega na tym że np. w weekendy kiedy przychodnie są nie czynne dzwoni się na taką linię, tam przeprowadzają z tobą wywiad na temat aktualnego stanu zdrowia itd. a następnie jeśli problem wydaje się poważny karzą udać się do szpitala gdzie będą już na Ciebie czekać.
Jeśli chodzi o tłumacza to na samym początku rozmowy można poprosić o tłumacza- jeśli ktoś ma taką potrzebę, i wtedy na trzeciej linii łączy się także tłumacz.
kwiatuszek
Administrator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

popatrzcie jak szkoci ida nam na ręke z jednej strony gazety wypisują ze za duzo imigrantow ze rzad bedzie zmienial polityke a z drugiej robia wszystko zeby zyło nam sie tutaj w miare komfortowo nawet tym ktorzy nie znaja angielskiego
Moherowy Beret

no i dobrze ktoś musi pracować na Brytyjczyków którzy żyją z zasiłków
Rewolucjonista

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

MOLSO - Polski Fryzjer
MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie, modelowanie,...

Sindbad Travel
Autokarem po Europie, Wielkiej Brytanii i do Polski tanio,...

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

Kardas Productions
Zajmujemy się promocją firm w social media, pomagając naszym...

Pozostałe oferty

JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
HotelClub UK HotelClub
Ponad 60000 hoteli i innych form zakwaterowania na całym...