środa, 02 kwietnia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Dyskusje dotyczące prawa i spraw urzędowych. Wypełnianie brytyjskich formularzy i wszelkie inne kwestie formalnościowe.
W dół1
TEMAT: zaniedbanie gp
zaniedbanie gp 10 lat(a) temu  
Odwiedzilam lekarza w czwartek, stwierdzil virusowa infekcje na ktora nic nie przepisal i chcial przepisac tylko antybiotyk w kremie na opryszczke. Podkreslilama ze jestem w ciazy prawie w 6 miesiacu i jestem uczulona na penicyline.tydzien pozniej wrocilam do tego samego lekarza z nieprzechodzacymi objawami kaszlu. Odrazu przepisal mi antybiotyk Amoxicillin500g -zapytalam czy jest to bezpieczny antybiotyk dla dziecka , z podniesionym glosem odpowiedzial ze jakby byl niebezpieczny to by go nie przepisal. Przy czyma sie bardzo spieszyl bo mial 30 min. Opoznienia. Po powrocie z apteki sprawdzilam opakowanie w ktorym nie bylo ulotki wiec sprawdzilam oline i zadzwonolam na nhs. Moje 8bawy sie potwierdzily. Konsultujaca mnie pielegniarka zakazala mi brac antybiotyk nbo jest w nim penicylina, jako dziecko przezylam wstrzas bedac w szpitalu. CO Z TA SYTUACJA ZROBIC.
evenelka
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: zaniedbanie gp 9 lat(a), 11 mies. temu  
Wychodzi na to, że lekarz się nieźle pomylił. No niestety nikt nie zadba o nas lepiej niż my sami. Napisz skargę na tego lekarza i zobaczysz jak to się potoczy.
darek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: zaniedbanie gp 9 lat(a), 5 mies. temu  
Może spróbuj skonsultować tę sprawę z prawnikiem - tutaj możesz uzyskać poradę prawną przez internet - http://www.iurico.eu/oferta/doradztwo/
asall

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...
alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Kupdom
Oferujemy pełny zakres usług w zakresie zakupu nieruchomości w UK....

Pozostałe oferty

Eden4flowers Eden4flowers
Jedna z pierwszych brytyjskich kwiaciarni internetowych....
Columbus Direct Travel Insurance Columbus Direct Travel Insurance
Wiodąca firma ubezpieczeniowa specjalizująca się...
Polska obsługa prawna w Szkocji (Odszkodowania i ubezpieczenia)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...
inbook.pl inbook
Naszą specjalnością jest internetowa sprzedaż: książek,...