Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa, to czy zainstalowałeś oprogramowanie które dostałeś w pakiecie. Niby żyjemy w erze plug-and-play, jednak ten zestaw sterowników jest wymagany do właściwej pracy routera. Zatem pierwszy komp w domu musi przejść całą procedurę; każdy następny po prostu działa - po kablu lub bez.
W sytuacji, gdy net tnie, zresetuj router na około 2-3 min i odpal ponownie - powinno pomóc.
Kolejna sprawa to pytanie czy tylko na wp czy interi masz te problemy (sprawdź inne strony np: google.com, youtube.com, crann-tara.net ect.)?
Bo odpowiedź może być bardzo prozaiczna - nasze rodzime portale dają ...ciała. W moim przypadku głównie tak jest. Polskie portale się ślimaczą, gdy reszta śmiga.
Jeśli jednak to nie pomaga, polecam do nich zadzwonić. Powinni pomóc (raz dzwoniłem i pomogli). Pamiętajmy tylko, że to nie Polska i należy zachowywać się grzecznie, nie bluzgać i wyzywać, a jedynie tylko swoją irytację przekazać uśmiechem lub cynizmem. Wtedy to nawet jakąś promocję możemy od nich uzyskać
Ja na talk-talk nie narzekam: net mi głownie śmiga; czy to do przeglądania stron czy grania. A w abonamencie telefonicznym mam darmowe dzwonienie do kilkudziesięciu państw w Europie a wśród nich Polskę.
Pozdr,