piątek, 22 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Tęsknota za Polską
Serce czy rozum? - forum rozmów towarzyskich - miłość, przyjaźń i nienawiść. Wyrażaj swoje emocje - poznaj ciekawe osoby...
W dół1
TEMAT: Tęsknota za Polską
Tęsknota za Polską 14 lat(a), 7 mies. temu  
Jak sobie poradzić z tęsknotą za krajem. Co raz bardziej to odczuwam, zwłaszcza teraz w święta zdaje sobie sprawę, że jestem w Szkocji na obcej ziemi.. mieliście chwile załamania? jak sobie z tym poradzić?
anus384

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Tęsknota za Polską 14 lat(a), 7 mies. temu  
uczucie tęsknoty pozostanie zawsze nie ma znaczenia jak długo tu będziesz czy można sobie z tym poradzić? w pewnym stopniu tak pewnie miałaś w swoim rodzinnym otoczeniu miejsca, które podobały Ci się i takie w których czułaś się dobrze tutaj też musisz znaleźć takie miejsca, w jakim mieście mieszkasz?
aglula
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Mieszkam w Glasgow i nawet polubiłam już to miasto (mimo wielu minusów) ale przychodzą dni, że już nie mogę wytrzymać z tęsknoty.. a wiem, że na razie nie mogę sobie pozwolić żeby wrócić do Polski.
anus384

wiesz ja też mam takie dni, a nie byłam w Polsce ponad 8 miesięcy i wiem że jak już tam pojadę to powrót będzie jeszcze gorszy niż ta cała tęsknota, nie ma leku na tęsknotę każdy z nas musi sobie radzić z tym po swojemu czasami jest to płacz, innym razem śmiech ale nie ma jednego skutecznego sposobu na tęsknotę za krajem, z którego tak naprawdę uciekamy wiadomo po lepsze jutro, jeśli chciałabyś czasami pogadać mogę podać Ci mój nr.gg na pewno będzie nam jakoś łatwiej pozdrawiam i trzymaj się
aglula

Mam nadzieję, że masz tu przyjaciół lub chociaż dobrych znajomych, którzy pomogą Ci się z tym uporać. Trzymaj się ciepło.
Mario

najwazniejsze to robic cos - zajac sie bo jezeli jest czas na myslenie wspominanie to jest zle - spotykaj sie z ludzmi - urozmaicaj sobie czas a powinno byc lepiej!
lukas

teraz jest tyle mozliwosci jesli chodzi o transport poza tym telefon internet ze praktycznie ja nie czuje az takiej odległości która dzieli mnie z Polską
kpiecz

Re: Tęsknota za Polską 14 lat(a), 5 mies. temu  
Teraz tęskni sie za Polska ale jak się wróci to w zderzeniu z rzeczywistością okaże się że nasza tęsknota była zdradziecka
Anita

Re: Tęsknota za Polską 14 lat(a), 4 mies. temu  
Problem polega na tym że uderzają w nas Polskie realia od których już się odzwyczailiśmy. Dlatego jest to dla nas pewnego rodzaju szok i zniechęcenie do bycia tam na stałe.
Monisia

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Furniture4less
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie to, czego...

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...
alt
Paczki do Polski - AngliaPolska.pl
✔️ Paczki z Anglii, Szkocji, Walii do Polski £23.99 za 24.5kg -...

Pozostałe oferty

Hostelbookers Hostelbookers
Niedrogie zakwaterowanie na całym świecie bez opłat...
cottages4you cottages4you
Cottages4you oferuje ponad 9000 domków do wynajęcia na...
TŁUMACZENIA przysięgłe (Tłumacze)
Tłumaczenia przysięgłe akceptowane przez konsulat;...
CPC EMPIRE TRAINING (Szkoły i kursy)
Kurs odświeżający składa się z 35 godzin (5 dni po 7...