Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
Gotujcie w domu jakieś chińskie potrawy? Mam ochotę coś sobie upichcić więc rzucajcie jakieś ciekawe przepisy
|
|
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
1. Pokroj w kostke filet z kurczaka,
2. Przygotuj marynate- lyzka cornflour, bialko jajka i 3 lyzki oleju z prazonego sezamu wymieszaj razem, dodaj do tego kurczaka, posol i wstaw do lodowki na conajmniej godzine.
3.duze dojzale mango pokrojj w ok 2 cm kostke i podsmarz na odrobinie oleju sezamowego
4. Zamarynowanego kurczaka usmaż w glebokim tluszczu (polecany olej arachidowy). Nie za dlugo zeby nie przesuszyc, ale tez upewnij sie ze nie jest surowy w srodku, wyjmij z oleju i osusz papierowym recznikiem z nadmiaru tluszczu, nastepnie dodaj go na patelnie z mango, przesmaż przez chwile i to wszystko. Podawaj z makaronem (nie polecam ryzu)
O tym jak niesamowitym zestawieniem jest dominujacy smak mango z przebijajca sie nutka prazonego sezamu (olej) mowic Ci nie bede, przekonasz sie sama.
Bon apetit...
|
|
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
od biedy kupie ale jak zrobię to tylko z grzybową zupka w torebce
|
|
bonique
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
szkot_77 napisał:
1. Pokroj w kostke filet z kurczaka,
2. Przygotuj marynate- lyzka cornflour, bialko jajka i 3 lyzki oleju z prazonego sezamu wymieszaj razem, dodaj do tego kurczaka, posol i wstaw do lodowki na conajmniej godzine.
3.duze dojzale mango pokrojj w ok 2 cm kostke i podsmarz na odrobinie oleju sezamowego
4. Zamarynowanego kurczaka usmaż w glebokim tluszczu (polecany olej arachidowy). Nie za dlugo zeby nie przesuszyc, ale tez upewnij sie ze nie jest surowy w srodku, wyjmij z oleju i osusz papierowym recznikiem z nadmiaru tluszczu, nastepnie dodaj go na patelnie z mango, przesmaż przez chwile i to wszystko. Podawaj z makaronem (nie polecam ryzu)
O tym jak niesamowitym zestawieniem jest dominujacy smak mango z przebijajca sie nutka prazonego sezamu (olej) mowic Ci nie bede, przekonasz sie sama.
Bon apetit...
Cholera, czy ty znasz wszystkie kuchnie świata? Widzę cie na każdym wątku kulinarnym
|
|
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
Tematy kulinarne to dla nie po pierwsze, pasja a po drugie zawod wykonywany.
|
|
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
zagotować ryż wrzucić do niego cokolwiek i masz kuchnie chińską regionalną
|
|
Hrabina
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
np haggis i bedziemy mieli kuchnie "fusion" z tym ze chinsko-szkocka...
|
|
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
np haggis i bedziemy mieli kuchnie "fusion" z tym ze chinsko-szkocka...
|
|
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
Tylko Europejczycy robią wielka filozofię z chińszczyzna a tam na miejscu je sie co popadnie
|
|
Hrabina
|
|
|
Re: Chińskie potrawy 13 lat(a), 8 mies. temu
|
|
Ja bym sie nie zgodzil. Wedlug mnie tam jest prawdziwe gotowanie, a to co wszyscy ci "chinczycy" wyprawiaja tutaj zeby zrobic jedzenie tanim kosztem i zarobic na nim jak najwiecej to jakies nieporozumienie.. Przepis ktory wkleilem wyzej jest z powiedzmy ze "prawdziwej" ksiazki o kuchni chinskiej. Przepisy ktore tam sa, nijak sie maja do tego syfu ktory sie tutaj sprzedaje..
|
|
|
|
|
|