niedziela, 20 kwietnia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Kontynuacja technikum w UK
System edukacji w Wielkiej Brytanii. Studia, college i inne szkoły. Zapisanie, proces rekrutacji. Masz pytanie? - zadaj je na forum...
W dół1
TEMAT: Kontynuacja technikum w UK
Kontynuacja technikum w UK 12 lat(a), 5 mies. temu  
Proszę o poradę i pomoc, ponieważ nie mam zupełnie pojęcia co i jak robić. Ale zacznę od początku. Otóż w przyszłym roku w wakacje, chcę dojechać z synem do męża do Anglii- Didcot koło Oxfordu na stałę, i chcę aby syn kontynuował naukę w Anglii. Jest w 1 klasie technikum informatycznego i jego poziom jęz.angielskiego w szkole jest na poziomie zaawansowanym. Egzaminy w gimnazjum zdał na 90%. Moje pytania to: gdzie powinien syn kontynuować dalej naukę w college czy uniwesytet? czy powinien mieć jakieś kursy zdane w Polsce? chciałabym dowiedzieć się wszystko od początku do końca na temat szkół, załatwiania przyjęcia do szkoły...Czy są jakieś instytucje które udzieląmi szczegółowych informacji w przeniesieniu syna do szkoły w Anglii.Proszę o porady i pomoc.
Małgosiek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Kontynuacja technikum w UK 12 lat(a), 5 mies. temu  
To szanowny małżonek jeszcze się nie dowiedział? Czy taki zarobiony 24h, ze nie ma czasu?
A tak na poważnie, to biorąc pod uwagę wiek syna (1 Technikum to o ile się nie mulę wiek 15 lat), to z Uni troszkę przesadziłaś ale w pełni cię rozumiem, bo każdy rodzic ma dziecko geniusza.
Ale wracając do tematu colledge jest w UK za free ale na studia to przygotuj się na wydatek rzędu 9,000 funtów/rok.
Instytucją zajmującą się przeniesieniem dziecka ze szkołu w PL do szkoły w UK są jego prawni opiekunowie bądź rodzice, informacji na temat wymagań jakie powinien spełnić zagraniczny uczeń/student udziela szkoła. Wystarczy się do takiej szkoły przespacerować i zapytać w sekretariacie.
Nemo
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Vesa Beauty
Sklep internetowy z polskimi kosmetykami naturalnymi, zdrową...

Bartec Design - Cięcie i grawerowanie laserowe
Firma oferuje usługi cięcia i grawerowania laserowego nie...
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Masz auto i wybierasz się do Polski? Wybierz relaksującą morską...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Pozostałe oferty

Tłumacz Przysięgły UK (tłumacze)
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich...
Eagle Transport (Paczki i przewoz osób)
Firma z międzynarodową licencja transportową oraz...
Ink Factory Ink Factory

Ink Factory jest specjalistycznym sklepem oferującym...
Polska obsługa prawna w Szkocji (Prawnicy i porady)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...