środa, 22 stycznia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Egzamin na prawo jazdy w UK
Od prawa jazdy po zakup swojego auta, czyli wszystko o motoryzacji w UK. Forum dla fanów 4 kółek jak i dla początkujących kierowców...
W dół12
TEMAT: Egzamin na prawo jazdy w UK
Egzamin na prawo jazdy w UK 14 lat(a), 3 mies. temu  
trudny jest tutaj egzamin? trudniejszy niż w Polsce?
mozart

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 14 lat(a), 2 mies. temu  
ja nauczysz sie teorii i bedziesz pewnie jeździł to bez problemu zdasz
Mr Weed

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
pomocne informacje
mozart

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 13 lat(a), 11 mies. temu  
a co chcesz wiedzieć więcej? trzeba sie nauczyć teorii i poznać zasady ruchu nie wspominajc o tym ze dobrze byłoby gdybys potrafiłe tez jeździc
Mr Weed

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 13 lat(a), 4 mies. temu  
jest na pewno łatwiejszy niż w Polsce bo patrzą na Twoje umiejętnosci a nie za wszelką cene szukaja błedu żeby cie oblać
Komandor...

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 11 lat(a), 4 mies. temu  
Ja właśnie uważam, że z racji tego, iż egzaminatorzy patrzą głównie na umiejętności, jest on znacznie trudniejszy. Nie wystarczy tu jedynie znajomość przepisów i byle jaka jazda. Trzeba naprawdę dobrze jeździć, żeby zdać, co wymaga wielu godzin spędzonych za kółkiem. Natomiast, co do dokładnego przebiegu egzaminów na prawo jazdy, polecam zapoznać się z informacjami na stronie, gdzie kwestie te są bardzo jasno objaśnione.
Eizzy
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2013/11/02 10:27 Przez .

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 11 lat(a), 2 mies. temu  
Wszystko to kwestia wiedzy i umiejętności
Benek

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 11 lat(a), 2 mies. temu  
Moim zdaniem latwiej niz w Polsce.
Moj brat w Polsce zdal za 8 razem,a ja w Uk za 1-szym.

W Uk plus jest taki, ze mozesz sobie jezdzic ile chcesz na tymczasowym z tzw "L" z osoba obok (upowazniona). Ja w taki wlasnie sposob jezdzilem przez ponad pol roku (wczesniej wykupilem sobie 15 godz w AA z instruktorem, zeby obyc sie z zasadami i wiedziec na co glownie patrza na egzaminie). Pozniej wlasnym autem prze pol roku na "L". Egzamin zdawalem na wlasnym aucie wiec wyczucie sprzegla mialem wypracowane na tip top
Rajec

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 11 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Moim zdaniem, brytyjskie egzaminy są bardziej praktyczne i rzeczywiście uczą przyszłych kierowców przepisów, ale co ważniejsze myślenia podczas jazdy. Chociaż, za niedługo pewnie staną się jeszcze trudniejsze, bo nie będzie już możliwości zdawania egzaminów w języku polskim
Eizzy
Ostatnio zmieniany: 2014/07/01 09:11 Przez Bezpiecznik.Powód: Usunięty link reklamowy

Re: Egzamin na prawo jazdy w UK 10 lat(a), 6 mies. temu  
Nie zdawałam prawa jazdy w Polsce, więc nie mam porównania. A w Anglii prawo jazdy zdałam dwa lata temu, wtedy jeszcze można było zdawać w języku polskim. Ale zgadzam się z Wami - egzaminatorzy patrzą na nasze umiejętności, a poza tym znajomość przepisów jest kluczowa, dlatego radzę dobrze się z nimi zapoznać. Pamiętam, że ja dosyć szybko nauczyłam się wymaganych przepisów. Jeśli chodzi o materiały to miałam ich trochę, przede wszystkim korzystałam z brytyjskiego kodeksu drogowego - (teraz jest trochę nowsza wersja, bo ja z tego co pamiętam korzystałam ze starszego wydania), a poza tym przeglądałam również wiadomości znalezionych w sieci. I zdałam za pierwszym podejściem
Justyna86
Ostatnio zmieniany: 2014/07/01 09:11 Przez Bezpiecznik.Powód: Usunięty link reklamowy

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Mobi-Travel Ltd
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony www.mobi-travel.com....

Kardas Productions
Zajmujemy się promocją firm w social media, pomagając naszym...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...

Pozostałe oferty

TomTom TomTom
Firma TomTom jest liderem na rynku motoryzacji w...
Dell Dell
Dell to wiodąca na rynku światowym marka komputerowa....
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Purple Parking Purple Parking
Rezerwuj parking na lotniskach w Wielkiej Brytanii nawet...