noliko92 napisał:
nie wiem czy moj jezyk jest na tyle dobry zeby sie odnalezc namiejscu.
Ja na Twoim miejscu bym się tym w ogóle nie przejmował. Racja chechłączą oni tutaj ale nie spotkałem jeszcze Szkota, który odprawił kogoś z kwitkiem bo ktoś nie mówi poprawną
angielszczyzną
Najważniejsze to uśmiech i pewność siebie. Było tak ze mną i znam masę podobnych przypadków. Więc uszy do góry
noliko92 napisał:
Mianowicie chodzi o to ze najpierw musze doleciec do glasgow potem musze przesiasc sie w jakis autobus aby dojechac na dworzec potem do miasta Perth a z tego miasta jeszcze musze dostac sie na toxtill camp 10 minut oddalonego od PErth.
Z tego co widać to planujesz lecieć do Glasgow-Prestwick. Dojazd do centrum Glasgow stamtąd jest banalny. Wychodząc z lotniska korzystasz z rękawa, przechodzisz nad szosą i wychodzisz na peronie. Na pewno będą ludzie, którzy w razie czego Ci powiedzą co i jak. O bilet się nie martw, kupisz w pociągu. Bez żadnej kary czy innych polskich fanaberii
Niestety nie pamiętam ile kosztuje bilet bo dawno już nie korzystałem z tego lotniska. Ale powinieneś mieć możliwość zapłacenia kartą w razie czego.
Po dojechaniu na dworzec Buchanan w Glasgow...jesteś na dworcu. Czyli masa tabliczek i informacji. Na pewno znajdziesz busa do Perth -
www.citylinkonlinesales.co.uk/JPlannerServlet?mn=1&op=6 choćby
Potem polecałbym się spytać kierowcy. Wydaje mi się, patrząc po mapie, że Ciebie interesować będzie bus do Dundee ale nie dam sobie głowy uciąć - nie moje okolice.
Mam nadzieję, że w miarę Ci to pomogło.
Pozdrawiam,