sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Lepsza najgorsza prawda czy jednak kłamstow
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Lepsza najgorsza prawda czy jednak kłamstow
Re: Lepsza najgorsza prawda czy jednak kłamstow 12 lat(a), 10 mies. temu  
Pytanie dotyczy tylko kwestii partnerskich, czy też patrzymy szerzej?

Moim zdaniem kłamstwo ma krótkie nogi, nie popłaca i jest ogólnie lame. Kłamstwo jest właściwe dla życiowych niedorajd i słabych osobowości. Poza tym kłamać trzeba umieć..a nie na łapu capu.

Przykład:
Ostatnio siedzimy sobie ze znajomymi. Gadka, szmatka i tu nagle masowe eSmeSy. Wszyscy dostali oprócz mnie. Cóż się dziwić bo to zaproszenie na urodziny osoby z która prowadzimy burzliwy romans... . Zaproszenie jest na następną sobotę.
Nie byłoby problemu, gdybyśmy się nie spotykali co sobotę. Zatem ja się grzecznie pytam reszty, czy idą na urodziny czy przychodzą na spotkanie. Toż to ja mam romans, oni mogą robić co chcą. Pytam tylko organizacyjnie. Wszyscy zgodnie; nie no ja tam na żadną bibkę nie idę i w ogóle to wole nasze spotkania. Aha, więc do zobaczenia za tydzień.
...
Tydzień później. Osoby która najżarliwiej gloryfikowała nasze spotkania brak. To za telefon i dajemy. Niestety jest głuchy.
No nic, minęło jeszcze kilka prób telefonicznych ale bez skutku. Spotkanie odbyło się w mniejszym niż przewidziano gronie.
Kilka dni później od innego znajomego, który wiem że brał udział w bankiecie, dowiaduję się że X był również na urodzinach. Ha, sobie myślę, to gnida i tchórz. Ale emocje opadły i myślę sobie, no tak koleś wygląda jakby miał cukrzycę, taki zaspany. Więc mógł zapomnieć. Jednak nie, bo potem się okazuje że w poniedziałek, zaraz po naszym spotkaniu on się już umawiał i zmawiał jaki to prezent kupić.

Więc to było z premedytacją.
Tylko po co, ja się pytam? Żeby mi się podlizać mówił, że woli się ze mną spotkać? Czy po prostu brak mu jaj? Chyba to drugie bo ostatnio wysłał innego znajomego na przeszpiegi by się spytał czy organizuję spotkanie. A przecież ma telefon, email. Wie gdzie mieszkam. Słowem, nie ma problemu z kontaktem.

Tak więc moim zdaniem z kłamstwem jest tak jak wspomniałem na początku. Poza tym, jak już kłamać to przynajmniej z Jajami.
Chyba, że co niektórych bawią wyrzuty sumienia

Ophin

Ostatnio zmieniany: 2012/01/16 14:41 Przez .
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

W Twoim wypadku chyba o coś innego chodziło - ten znajomy za szybko powiedział nie przemyślając a później sie zdecydował zrobić coś innego wiec nie trzeba ąz tylu domysłów że okłamał bo początkowo może faktycznie nie chciał iśc na bibe ale później doszedł do wniosku że urodziny są raz w roku albo miał inny cel z solenizantką
Niunia

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Ehh...czy zapomniał czy też nie to nie ważne. Że zmienił zdanie też w sumie nie, ale mógł poinformować resztę że go nie będzie. Niektóre osoby dojeżdżają specjalnie spoza miasta!!!Nota bene inny znajomy, który X zna lepiej, powiedział że X tak ma - nie że on z premedytacją on po prostu nie widzi w tym nic złego. Inwalida społeczny

A czy miał o specjalne plany odnośnie solenizanTA to już inna sprawa...bo mówiąc "romans" nie miałem na myśli zabiegów między płciowych. Ale chyba głodnemu chleb na myśli

Tak więc, moim zdaniem Lepsza najgorsza Prawda niż Kłamstwo!!!

Ophin

Johnny Bravo napisał:
Miłość ci wszystko wybaczy

W miłości nie ma potrzeby wybaczania bo co to za miłość skoro trzeba byłoby to robić?
bonique

Temat rzeka, jak każdy inny zresztą. Można się rozwodzić a i tak każdy uzna za stosowne to co najbardziej mu odpowiada.
Kris
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Re: Lepsza najgorsza prawda czy jednak kłamstow 12 lat(a), 9 mies. temu  
Jeśli coś jest dla nas lub dla kogoś, niewygodne to po prostu najlepiej jest o tym nie mówić. Wtedy to nie jest kłamstwo ale zatajenie a to duża różnica. Kłamstwo jest wtedy kiedy mówimy o czymś co jest kompletną nieprawdą.
darek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Re: Lepsza najgorsza prawda czy jednak kłamstow 12 lat(a), 8 mies. temu  
Ophin napisał:
Ehh...czy zapomniał czy też nie to nie ważne. Że zmienił zdanie też w sumie nie, ale mógł poinformować resztę że go nie będzie. Niektóre osoby dojeżdżają specjalnie spoza miasta!!!Nota bene inny znajomy, który X zna lepiej, powiedział że X tak ma - nie że on z premedytacją on po prostu nie widzi w tym nic złego. Inwalida społeczny

A czy miał o specjalne plany odnośnie solenizanTA to już inna sprawa...bo mówiąc "romans" nie miałem na myśli zabiegów między płciowych. Ale chyba głodnemu chleb na myśli

Tak więc, moim zdaniem Lepsza najgorsza Prawda niż Kłamstwo!!!

Może dlatego że poczułeś się zdradzony bo chodziło też o stare sprawy
Anita

Re: Lepsza najgorsza prawda czy jednak kłamstow 12 lat(a), 8 mies. temu  
Właściwie to mam problem w zrozumieniu pojęcia kłamstwo, bo załóżmy że zrobiłam cos czego mój partner by sobie nie życzył. Następnie mu o tym nie powiedziałam ale nie skłamałam bo mnie o to nie zapytał No i co, to też zalicza się do kłamstwa?
kacha

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Eagle Transport
Firma z międzynarodową licencja transportową oraz członek...
alt
PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Oferta specjalna)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej Brytanii,...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Pozostałe oferty

PUMA PUMA
PUMA to znana światowa marka i jeden z wiodących sklepów...
Purple Parking Purple Parking
Rezerwuj parking na lotniskach w Wielkiej Brytanii nawet...
P&O Ferries P&O Ferries
Połączenia promowe między Wielką Brytanią a Irlandią i...
Tłumacz Przysięgły UK (Biuro)
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich...