sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Czlowiek czlowiekowi...
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Czlowiek czlowiekowi...
Czlowiek czlowiekowi... 12 lat(a), 11 mies. temu  
Wszedlem ostatnio na forum miast jednego z konkurencyjnych a zarazem bardzo popularnych portali polonijnych w szkocji i widze ze ktos umiescil ogloszenie o miejscu pracy (na forum??) No to klikam i widze:
"osobe do pracy w polskim takeaway bez znajomosci jezyka....", numer tel 074... Siedze i mysle i patrze na ten numer. Cos mi ta czworka nie pasowala po siodemce. No wiec wygooglowalem. Numery zaczynajace sie na 074 to numery premium. Koszt polaczenia z takil numerem zna tylko jego wlasciciel i ofiara ktora dala sie nabrac na wykonanie polaczenia z takim numerem. Kiedys pamietam ktos puscil mi dzwonka, prawdopodobnie z takiego numeru. Oddzwonilem i zaje...o mi £2
A wracajac do portalu.. Zalogowalem sie i skomentowalem a moderacja usunela tema. Z jednej strony dobrze bo juz nikt sie na to nie nabierze ale z drugiej jak ktosc by to przeczytal to wiedzial by czego oczekiwac nastepnym razem jak ktorys z naszych kochanych rodakow bedzie chcial mu "pomoc" w znalezianiu pracy..
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Czlowiek czlowiekowi... 12 lat(a), 11 mies. temu  
Jaki z tego morał? nie zaglądaj na konkurencyjne portale to nie będziesz się denerwował
mora_nova

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Moj oficjaly profil sygnowany "szkot_77"zostal usuniety na moje zyczenie. Ten drugi zalozylem dosc dawno temu ze wzgledu na preznie dzialajaca grupe "web design". Mam cos okolo postow na forum. Niezle nie?
szkot_77
Moderator

....aha... ie tam zebym sie tlumaczyl
szkot_77
Moderator

Każdy portal powienien zgłosić taką sprawę na policje i udostępnić adres IP z którego napisana została wiadomość i wszystkie szczegóły to byłoby porządne rozwiązanie a nie usunięcie
Anita

szkot_77 napisał:
....aha... ie tam zebym sie tlumaczyl

Dla mnie ważna jest Twoja forumowa słabość na polemi
mora_nova

Bo jestem dosc zajety pisaniam artykuluw dla polemi, dlatego trak slabo...
szkot_77
Moderator

Nie ale tak naprawde to chodzi mi o to do jakiego kurestwa zdolni sa nasi rodacy po to tylko zeby bnaciagnaci innych na glupich pare groszy.
Jedna znajoma, kilka lat temu znalazla w gazecie wyborczej ogloszenia o pray w londynie. Firama nazywala sie "argos". Podany byl numer komorki do jej polskiego przedstawiciele w GB. Zadzwonila i dowiedziala sie ze praca owszem jest aktualna. Za stawke niezle przekraczajaca place minimalna, do tego nadgodzin ile chcesz i wszystkie mozliwe udogodnienia z ich strony zeby pomoc na starcie. Wytlumaczylem jej co i jak ale sie uparla. Przyleciala i skonczylo sie na tym ze zostala, poqwiem dosadnie, wyjebana na £300. Genialani polacy wymyslili ze beda dymac innch polakow, nie myslac o tym ze niektorzy ryzykuja duzo, moze nawet wszystko takim wyjazdem, tylko po to zeby ich wydymac na glupie 300 funtow.
szkot_77
Moderator

Wydaje mi się że to nie tylko dotyczy Polaków a ogólnie zawsze znajdą się gdzieś oszuści i krętacze - co jest przykre tym bardziej że na emigracji powinnismy trzymac się razem i wspierac a tu jest jedna wielka rywalizacja i zazdrość
mora_nova

Takiego kolesia to od razu na roboty bym wysłał bo żeruje na ludziach którzy są w potrzebie pewnie i finansowej bo nie maja pracy więc jeszcze chce pogorszyć ich sytuację co za debil!!!!!!

Mogłeś ten numer spisac i zgłosić na policję
Mr Weed

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...
alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Pozostałe oferty

polskaapteka.co.uk (Apteka i suplementy)
W naszej ofercie znajdą Państwo nie tylko szeroki wybór...
JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
Suncamp Holidays Suncamp Holidays
Suncamp holiday oferuje ponad 280 kempingów w 15 krajach...
Komputronik Komputronik
Lider internetowej sprzedaży IT oraz elektroniki w...