sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Życzenia świąteczno-noworoczne.
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Życzenia świąteczno-noworoczne.
Re: Życzenia świąteczno-noworoczne. 12 lat(a), 10 mies. temu  
Nie rozpisali bo nie zdązyli takich cykli kalendarza majów było więcej i nie jest to prawdą że mili jeden kalendarz który się kiedyś rozpoczą i akurat na 2012 się kończy.

Tak samo jak kalendarz który kupisz na 10 lat - przypuśćmy że to jest cykl który rozpoczyna się w 2010 a kończy w 2020 tak samo było u Majów
mora_nova

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

mora_nova napisał:
Nie rozpisali bo nie zdązyli takich cykli kalendarza majów było więcej i nie jest to prawdą że mili jeden kalendarz który się kiedyś rozpoczą i akurat na 2012 się kończy.(...)

Jestem gotów "kupić" to teorię, powiedz mi tylko z jakiś źródeł korzystasz bo jak duszę nie na domysłach to opierasz.

Ja opieram się na badaniach głównie etnograficznych oraz antropologii. Dobrym materiałem jest też spopularyzowana wersja wydana pod tytułem Kalendarz Majów będąca zarazem praktyką na zasadzie NLP. Ponadto odrobina astrologii i szczypta ezoteryki.

Ale jeśli są inne źródła to chętnie się z nimi zapoznam

Ophin

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Tego to ci nie powiem wiem że taką 'wiedzę' mam już od pewnego czasu ale chyba nie posądzasz mnie o wymyslenie nowej tezy? w sumie to byłby dla mnie komplement ale nie chce podpisywać się pod odkryciem innych

Nawet ostatnio na Discovery Channel leciał program dotyczący zagłady w 2012. Podawali w nim różne tezy i je potwierdzali albo obalali - np dotyczące tego czy na słońcu będzie jakiś olbrzymi wybuch, czy w ziemię uderzy jakas inna planeta i także poświęcili czas na kalendarz majów i datę 21.12. Tam także mówili o cyklach, że dla majów ten dzień byłby taki sam jak inny bo w tej dacie nie ma nic szczególnego poza tym że nie zdąrzyli riozpisać kalendarza na nowy cykl

Poza tym czemu ludzie wszędzie doszukują się końca świata?
mora_nova

mora_nova napisał:
Poza tym czemu ludzie wszędzie doszukują się końca świata?

Też tego nie kumam

Ophin

Bo lubią widzieć we wszystkim sensację - zobaczysz że pod koniec roku 2012 zacznie sie mówienie o zagładzie w 2013 bo to pechowy rok
mora_nova

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Osteopatia, Kręgarz, Masaż Leczniczy, Fizjoterapia Dorosłych i Dzieci
Gabinet Osteopatii, Kręgarz i Chiropraktyk oraz Masaż Leczniczy i...

Furniture4less
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie to, czego...

Mobi-Travel Ltd
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony www.mobi-travel.com....
Emano
Emano
Materiały szkoleniowe na brytyjskie prawo jazdy - książki, kodeks,...

Pozostałe oferty

Forklift Training School (Szkoły, kursy)
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii -...
Konsultantka Avon w UK (Kosmetyki i perfumy)
Będąc konsultantką Avon nie musisz biegać z katalogami....
Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
RTV Euro AGD RTV Euro AGD
Lider rynku RTV i AGD w Polsce. W swojej ofercie mamy...