sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół123
TEMAT: Pedofile...
Re: Pedofile... 12 lat(a), 7 mies. temu  
mora_nova napisał:
ale z drugiej strony tak jak zaznaczyłeś jeżeli uważać że chemia rozwiąże wszystko to czy homoseksualizm też nie jest takim przejawem?
Albo ja napisałem tak niejasno, albo co ...
Ani pedofilia, ani homoseksualizm nie są chorobami. Oba są "preferencjami seksualnymi", pierwsza z nich jest jednak zwyrodnieniem, dewiacją, której zaspokojenie wiąże się z krzywdą niezdolnego do obrony przed zwyrodnialcem dziecka. I jako takie musi być powstrzymywane. Gdyby to była choroba, to już dawno mielibyśmy na to lek, albo przynajmniej byli na jego tropie. Ponieważ pedofilia chorobą nie jest, to na lek nie ma co czekać. Chyba, że chodzi o substancje do chemicznej kastracji ...trudno to nazwać lekiem.
Preferencje seksualne, takie jak homoseksualizm, również hetoroseksualizm, ale i pedofilia, nie są chorobami, ani nie mają źródła w genach, ale są efetem uwarunkowania - kojarzenia przez nas danego zachowania, obiektu zainteresowania z seksualnym podnieceniem, seksualnej "edukacji". A ponieważ emocje seksualne są najsilniejszym rodzajem ludzkich emocji, to trudno sobie nawet narazie wyobrazić "oduczenie" kogoś złych skojarzeń. Ale jeśli się to uda (wierzę, że kiedyś jednak da się ), to staniemy przed nowymi znakami zapytania - jak traktować homoseksualizm ? Czy nie należałoby przyjąć, że to jest po prostu pomyłkowe skojarzenie widoku/zapachu/dotyku osobników tej samej płci z podnieceniem seksualnym ? No ale pomyłki zwykle powinno się chyba naprawiać ;P
Pawel

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Pedofile... 12 lat(a), 6 mies. temu  
Ja napisze krótko - nie jestem zbyt tolerancyjny i każdy przejaw inności jest dla mnie chorobom. Bo natura nas tak skonstrułowała że mężczyzna powinien być partnerem kobiety a nie innego mężczyzny, a jeżeli tak się dzieje to znaczy że ktoś ma coś z psychiką.
Moherowy Beret

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Moherowy Beret napisał:
Ja napisze krótko - nie jestem zbyt tolerancyjny i każdy przejaw inności jest dla mnie chorobom. Bo natura nas tak skonstrułowała że mężczyzna powinien być partnerem kobiety a nie innego mężczyzny, a jeżeli tak się dzieje to znaczy że ktoś ma coś z psychiką.
Moherowy... Nick zobowiazuje, hahaha!!!
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Kleptomania też jest chorobą ale za kradzieś nie idzie się do szpitala tylko do więzienia...

Michał Michałowski napisał:
Kleptomania też jest chorobą ale za kradzieś nie idzie się do szpitala tylko do więzienia...
Co do tego ze pedofili powinno sie zamykac a nie leczyc nie ma watpliwosci ale nie mozna potepiac kogos za to ze jest gejem. To ze koles woli isc do lozka z facetem nie kobeta to jego wybor i tego kotry z nim pojdze wiec nie powinno myslec o tym w takich kategoriach jak moherowy bo jesli do tego dojdzie nastepnym krokiem bedzie
"ja chodze do kosciala wiec wszyscy powinni do niego chodzic, a kto chodzi do innego powinien zostac potepiony"
A co do pedofili, to w wiekszosci przypadkow pieprzeni gwalciciele wiec tak ich sie powinno traktowac.
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Zamknąć w ich więzieniu to jedno ale powinien być system bo jak po kilku latach wyjdą z więzienie to policja powinna wiedzieć gdzie dokładnie pedofil się zajmuje. Może nawet wprowadzić zakaz zbliżania się do szkół
Komandor...

Re: Pedofile... 12 lat(a), 5 mies. temu  
Ro związanie jest proste. Jeżeli komuś udowodni się że jest pedofilem to trafia do więzienia z później do specjalnego systemu, który monituryje po wyjściu z więzienia
Agnieszka

Re: Pedofile... 12 lat(a), 5 mies. temu  
Wszystkie rozwiązania są proste ale system i ludzie zawodzą
Mr Weed

Re: Pedofile... 12 lat(a), 4 mies. temu  
Dlatego ludzi trzeba zastepować kontrolą systemu
Komandor...

Re: Pedofile... 12 lat(a), 4 mies. temu  
szkot_77 napisał:
Michał Michałowski napisał:
Co do tego ze pedofili powinno sie zamykac a nie leczyc nie ma watpliwosci ale nie mozna potepiac kogos za to ze jest gejem. To ze koles woli isc do lozka z facetem nie kobeta to jego wybor i tego kotry z nim pojdze wiec nie powinno myslec o tym w takich kategoriach jak moherowy bo jesli do tego dojdzie nastepnym krokiem bedzie
"ja chodze do kosciala wiec wszyscy powinni do niego chodzic, a kto chodzi do innego powinien zostac potepiony"
A co do pedofili, to w wiekszosci przypadkow pieprzeni gwalciciele wiec tak ich sie powinno traktowac.

Epoka zmienia zapatrywania bo dawno dawno temu w Polsce za mąż dziewczyny wychodziły w wieku 12-lat...

Do góry123
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...

JK Advice Centre
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate kredytowa...
alt
PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Oferta specjalna)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej Brytanii,...

Pozostałe oferty

Forklift Training School (Szkoły, kursy)
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii -...
TŁUMACZENIA przysięgłe (Tłumacze)
Tłumaczenia przysięgłe akceptowane przez konsulat;...
Creative Labs Creative Labs
Odtwarzacze MP3, przenośne centra rozrywki, głośniki...
Eagle Transport (Paczki i przewoz osób)
Firma z międzynarodową licencja transportową oraz...