Kaczyński spocznie na Wawelu, czy to odpowiednie.. 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Kaczyński spocznie na Wawelu, czy to odpowiednie miejsce? Rozumiem, że to był nasz prezydent i należy mu się hołd, ale czy odrazu należy chować go wśród królów, w świętym miejscu dla Polaków?
|
|
arkadius
|
|
|
Re: Kaczyński spocznie na Wawelu, czy to odpowiednie.. 14 lat(a), 7 mies. temu
|
|
No moim zdaniem to mocno kontrowersyjna decyzja.. bo tym samym tokiem myślenia, gdzie pochowany zostanie Wałęsa? to tworzy precedens. Ja rozumiem, że to była katastrofa, ale w niej zginął też inny prezydent a mianowicie pan Kaczorowski i gdzie on zostanie pochowany?
|
|
Anita
|
|
|
|
|
Ludzie opamiętajcie się co wam to przeszkadza. Myślę, że pochówek na wawelu mu się należy choćby przez to, że będzie to symboliczne pochowanie całej reszty, która tam zginęła.
|
|
kpiecz
|
|
|
|
|
Tak czy inaczej decyzja już zapadał i nie ma co drzeć szat. Słyszałem, że Obama ma przylecieć także będzie to wielkie wydarzenie.
|
|
Mario
|
|
|
|
|
Wawel to miejsce historyczne a pochowanie Kaczyńskiego tam do wielka symbolika i bardzo potrzebna Polsce w budowaniu historii - nie chodzi o osoby ale właśnie o tą symbolikę! a transparenty przeciwników typu - "Dziwiszu, czy Bóg cie opuścił", "Nie bezcześćcie Wawelu" były tak naprawdę dowodem na to ze osoby uczestniczące w protestach nie do końca wiedziały co to ojczyzna, szacunek itp
|
|
|
|
|
|