sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Wstydzicie sie Polski
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Wstydzicie sie Polski
Wstydzicie sie Polski 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
macie poczucie że jak ktoś się was pyta skąd jesteście i odpowiadacie że z Polski to czujecie się trochę zawstydzeni? czy ja mam tylko takie wrażenie? takiego politowania i współczucia że musiałem tutaj przyjechać
Moherowy Beret

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Wstydzicie sie Polski 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Ja akurat nie. Pracuje w resturacji i ludzie ktorzy czasem pytaja zwykle i tak sa zbyt zachwyceni jakoscia jedzenia jedyne co okazuja tuo uwielbienie dla moich umiejetnosci a nie politowanie czy cos takiego
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

nie mam sie czego wstydzić i jak kazdy pytanie nie ukrywam. Najwui ekszym problemem nie jest wstyd do Polski a problemy z j. angielskim i wtedy jak ktoś pyta skąd jestesmy i mówimy że z Polski to rozmówca np Szkot moze sobie pomysleć że nasz angielski nie jest komunikatywny i ten wstyd może sie stąd brać
świeżynka

Nie rozumiem dlaczego miałabym się wstydzić swojego pochodzenia, może inni mają ten problem...
karolcia

to widzę że tylko ja odnoszę takie wrażenie
Moherowy Beret

może nie tyle wstydzisz się Polski co siebie
świeżynka

świeżynka napisał:
może nie tyle wstydzisz się Polski co siebie

bez przesady
Moherowy Beret

Mysle ,ze nalezy oddzielic wstyd za kraj a wstyd za narod ..jakby nie patrzec to sa dwie oddzielne sprawy . Pomijajac jednak okres 2 wojny , gdzie powodow do wrecz dumy bylo wiele ! Co by nie powiedziec ale to Polska Armia zdobyla Monte Cassino , to Polscy Piloci pokonali niemcow w powietrzu ratujac Brytyjczykow przed przejsciem na jezyk Niemiecki to juz w tamtym okresie pomijajac narod ,powodow do dumy za politykow nie bylo zbyt wiele ...Okres szalejacego bolszewizmu zmienil narod w narod donosicieli i kombinatorow -coz tego uczyl i wymagal system ..okres solidarnosci tez az taki chwalebny nie byl .. jak sie go opisuje i pokazuje . Po 89 tez powodow do dumy nie bylo 2 lata swobody gospodarczej i zamordyzm wrocil ! Tym razem gospodarczy ..z korupcja do tej pory nikt nie potrafi sobie poradzic .. na co nie spojrzysz to kaplica , szpitale zadluzone , sady skorumpowane, policjant lapy lepkie ma co drugi ... Niedbalosc o historie i wrecz szkalowanie bohaterow ...eh ciezko wymieniac ! 2 lata temu potezna kara z KE za antysemityzm ..

Moze napiszcie poprostu z czego jestescie dumni ??? chcialbym cos wymyslec ale jakos mi nic do glowy nie przychodzi ! w rankingu uczelni na swiecie 1 polska znajduje sie cos okolo 300 miejsca nastepna chyba 567 .. ok z checia poczytam waszych propozycji co do dumy ! z czego mozna byc dumnym bedac polakiem ?
polscott

jestem dumny że Polska weszła do Unii i mogłem stamtąd wyjechać
Moherowy Beret

to raczej mozesz byc dumny z siebie a pamietasz na jakich kolanach wchodzila do tej juni ... jak zapomniales to polecam spojrzec na ukraine jak ona wchodzi na jeszcze nizszych kolanach najpierw wyniszczy swoj handel i produkcje , nastepnie wchodza tesco,asda, rozne francuziki i no i germańce rzecz jasna teraz Balcerowicz pojedze na ukraine aby ich ''przygotowac'' ..nie moge leje ze smiechu ..ok rozbawiles mie
polscott

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Paczki do Polski - AngliaPolska.pl
✔️ Paczki z Anglii, Szkocji, Walii do Polski £23.99 za 24.5kg -...

m-shop.eu
Kosmetyki dla kobiet, dzieci i mężczyzn, Szeroki wybór kosmetyków...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Furniture4less
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie to, czego...

Pozostałe oferty

Polski prawnik w UK - Odszkodowania Powypadkowe (Odszkodowania)
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc...
Novatech Novatech
Novatech to jeden z wiodących sklepów komputerowych w...
alt PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Sport - sklepy i usługi)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej...
alt PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Apteki i suplementy)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej...