sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

WikiLeaks prawda czy zagrożenie dla ludzi
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół123
TEMAT: WikiLeaks prawda czy zagrożenie dla ludzi
Re: WikiLeaks prawda czy zagrożenie dla ludzi 13 lat(a), 11 mies. temu  
ruszyła nowa strone z przeciekami openleaks bo ci co maja wikileaks mieli różną wersje odtajniania dokumentów teraz czekać kiedy sami siebie błotem będą obrzucać
Komandor...

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

teraz to może już działa wywiad USA i części tych osób zaproponował dużo kasy żeby dochodziło do rozpadów
Mr Weed

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

...a jak bedzie trzeba to wlasciciela wiki sie utopi. Co mialo zostac ujawnmione przez "hakerski" portal to zostalo. koziolek ofiarny tez jest poki co, a teraz tylko trzeba sie go sprytnie pozbyc. Zreszta juz jest oskarzenie o gwalt, nie? I to gdzie? W szwecji, chyba.. A czemu? Mysle ze dlatego ze tam by sie nikt powiazan nie spodziewal. Z sytuacji sa dwa wyjscia. Pierwsze to wyrok za gwalt ktory ze wzgledu na wysokosc przejdzie do historii szwedzkiego wymiaru sprawiedliwisc.
Drugie juz nie jest takie proste. To ze koles moglby wyskoczyc nad atlantykiem z samolotu bylo by podejrzane, ale moze okarze sie ze znajda jakies pedofilskie materialy w jego domu, boimbe, narkotyki lub gnijacego trupa? I to w imie sprawiedliwosci dla wszyskich......
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

zabawne do pewnego stopnia jest to że oglądajac filmy gdzie pokazywane są działania służb specjalnych, zamachy to wydaje nam sie ze to fikcja filmowa a rzeczywistośc na prawde taka jest przecież te zabójstwo w Dubaju przez słuzby specjalne Izraelta teraz oskarżenia tego kolesia z wikileaks opinia publiczna mimo to że jest głupia i nie wie o wszystkim to powinna wyobrazic sobie ze to wszystko co ogladało sie w filmach to prawda!
Mr Weed

Ale nie macie wreazenia ze cala ta historia to czysta prowokacja a raczej mistyfikacja? Koles ktory byl ciekawy i szukal czegos, dostal to co mial dostac. A raczej wlasnie to co mialo "wyciec" wiec za jednym pociagnieciem zalatili dwie sprawy. Ujawnili to co nie moglo zostac ujawnione oficjalnie i po drugie znalezli ofiare ktorej za to sie utnie leb.Co mieli na celu? To pewnie za jakis czas wyjdzie, trzeba tylko patrzec uwaznie i szukac zwiazku. Mam nadzieje ze zaraz sie nie zjawi M.M. i nie zgani mnie za postawe antyamerykanska
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

szkot_77 napisał:
Ale sam zobacz. Kolesie z wik9 maja takie, po pierwsze jaja a po drugie umiejetnosci ze biora co chca z komputerow pentagonu, a ich strona caly czas funkcjonuje a taki pierwszy lepszy nie jestes i sam wiesz ze kazdy serwer mozna zablokowac, a tu ktos opowiada histroyjke ze ich chakerzy zaatakowali. No prosze....
A co do wtc to nie jestem zupelnie pewien ze to oni sami bo nie mi to zlecali, ale zastanow sie kto na tym najb ardziej skorzystal. Nie wiem czy orientujesz sie w jakim stanie byla gospodarka USA przed atakiem. Jesli tak to sobie porownaj. Ich recesja dosiegla ladnych pare lat temu i nagle bum... Zly arab wysadzil wierzowce i przyszlo ozdrowienie. Przez przypadek czy na skutek wojenki?

W afganistanie Talibowie nie maja takich umiejętności a i tak nie dają złapać sie amerykanom i nie zonacza to że jest to we współpracy z nimi a zalezy od warunków. Hakerzy nazywaja sie tak bo potrafią włamywać sie do cudzych komputerów i robia to na całym świecie. Banki chyba nie współpracują z hakerami kiedy ci okradają klientów banków - przynajmniej ja tak mysle

dziwi mnie fakt że skoro są takie zabezpieczenia jak wyciekły takie informacje? przecież depesze nie są trzymane w jednym miejscu skąd ci hakerzy mieli dostęp do takich informacji
html

Re: WikiLeaks prawda czy zagrożenie dla ludzi 13 lat(a), 10 mies. temu  
nic nie jest dostatecznie dobrze zabezpieczone bo w innym wypadku skąd napady na bank ale najlepszym przykładem jest nawet Polska armia. Kiedyś z magazynu ukradli chyba połowę broni
Komandor...

z jednej strony są ogromne nakłady finanswoe (chodzi mi o instytucje rządowe i finansowe) a z drugiej działalność nazwijmy ja hibbistyczna no to raczej bez przesady żeby ci co zajmuja sie tym hobbistycznie wygrywali z tymi co maja wszystko z najnowszymi technologiami łącznie
arkadius

jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze ci hakerzy muszą byc przez kogoś sponsorowani albo przez inne państwa bądź firmy którym zależy na czymś
Mario

Do góry123
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Paczki do Polski - AngliaPolska.pl
✔️ Paczki z Anglii, Szkocji, Walii do Polski £23.99 za 24.5kg -...

Wózki widłowe, maszyny budowlane
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje kwalifikacje...
alt
Vesa Beauty
Sklep internetowy z polskimi kosmetykami naturalnymi, zdrową...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Pozostałe oferty

Forklift Training School (Szkoły, kursy)
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii -...
TŁUMACZENIA przysięgłe (Tłumacze)
Tłumaczenia przysięgłe akceptowane przez konsulat;...
Creative Labs Creative Labs
Odtwarzacze MP3, przenośne centra rozrywki, głośniki...
Eagle Transport (Paczki i przewoz osób)
Firma z międzynarodową licencja transportową oraz...