poniedziałek, 24 lutego 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Komputer sam sie wyłącza! help!!!
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół1
TEMAT: Komputer sam sie wyłącza! help!!!
Komputer sam sie wyłącza! help!!! 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
co może byc nie tak jezeli komputer nie wiadomo z jakiej przyczyny sie sam wyłaczy dzisiaj juz mi kilka razy tak zrobił i nie wiem od czego to może być???
kazach

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Komputer sam sie wyłącza! help!!! 14 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Problem z bateria albo trojan. Zrob backup tego co potrzebujesz a potem format. To zawsze pomaga.
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

wirus to raczej nie możemy byc a szkoda mi robic formatowania za duzo roboty bym mial.

Sprawdzalem i problem mam z CPU USAGE teraz zacząłem to kontorolwac i komputer działa normalnie a wtedy wyłączył się jak za duzo aplikacji, rzeczy miałem powłączanych i CPU USAGE przekraczał 100%. Byc może zainstalowany mam jakis program który duzo zżera albo jakis nie działa poprawnie bo raczej przy kompie nie powinno byc takich problemów jak jest otwarta przegladarka i w tym czasie oglada sie film
kazach

Znajdz opcje w ustawieniach systemowych. Nie pamietam dokladnie gdzie ale jest cos takiego ze w odpowiedzi na system error komp sie restartuje. Poprostu to odchacz i na przyszlosc powinno byc ok.
szkot_77
Moderator

kazach napisał:
wirus to raczej nie możemy byc a szkoda mi robic formatowania za duzo roboty bym mial.

Sprawdzalem i problem mam z CPU USAGE teraz zacząłem to kontorolwac i komputer działa normalnie a wtedy wyłączył się jak za duzo aplikacji, rzeczy miałem powłączanych i CPU USAGE przekraczał 100%. Byc może zainstalowany mam jakis program który duzo zżera albo jakis nie działa poprawnie bo raczej przy kompie nie powinno byc takich problemów jak jest otwarta przegladarka i w tym czasie oglada sie film

w Task Manager sprawdz jakie aplikacje powodują taką sytuacje ale przydałoby sie zainstalowac kilka programów które sprawdziłyby temperatury, obciążenia
XXX

komputer mi sie nie restartuje tylko całkowicie wyłącza i od razu nie moge go uruchomić musze odczekaać chwile

Sprawdziłem i najwięcej mi pobiera "Plugin Container for Firefox" - co to w ogóle jest?
kazach

To mi wygląda na problemy z oddawaniem ciepła przez CPU.
Procesor ma systemy zabezpieczen przed zniszczeniem przegrzaniem.

W laptopach nalezy oczyscic wymiennik ciepla, wyczyscic wiartaki. Sprawdzić kości pamięci czy nie sa zbyt zabudowane kurzem.

W tradycyjnych kompach nalezy sprawdzic wiatraki i radiator i do tego styk radiatora do procesora.
makaron

super posprawdzam to dzisiaj i zobaczę jak sytuacja będzie dalej się układała
kazach

rzuciłem okiem posprawdzałem wyczyściłem ale wygląda na to że nic sie nie zmieniło może gdybym lepiej wiedział na co mam zwrócić największą uwagę w czyszczeniu gdzie jest radiator bo wiatraki wyczyściłem już
kazach

Re: Komputer sam sie wyłącza! help!!! 14 lat(a) temu  
dzisiaj juz nie wytrzymalem wlączyłem komputer i wyobraźcie sobie że nic nie robiąc pokazywało sie CPU 100%! chcialem zresetowac kompa to mi sie wylaczył całkowicie wiec postanowilem zobaczy konkretenie i zacząłem czyścić ten wentylatorek co jest skierowany na plyte... boze ile brudu nawet nie wiedzialem ze to ma byc przezroczyste ;p teraz dziala jak nigdy cicho i 0 problemow jak na razie
kazach

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Bartec Design - Cięcie i grawerowanie laserowe
Firma oferuje usługi cięcia i grawerowania laserowego nie...

Kursy na wózki widłowe
Kursy dla osób początkujących/doświadczonych jak i z polskimi...

Sindbad Travel
Autokarem po Europie, Wielkiej Brytanii i do Polski tanio,...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Pozostałe oferty

Wózki widłowe, maszyny budowlane (Praca stała i dodatkowa)
Praca stała i dodatkowa. Szukasz pracy, podnieś swoje...
Polskie meble - SPLENDO FURNITURE (Meble i wyposażenie)
Firma SPLENDO FURNITURE zajmuje się sprzedażna polskich...
Ugg Boots Ugg Boots
Sklep oferuje oryginalne buty Ugg, rozchwytywane przez...
Higher Nature Higher Nature
Higher Nature jest znaną brytyjską marką specjalizującą...