sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Jak z pracą w Szkocji?
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół123
TEMAT: Jak z pracą w Szkocji?
Jak z pracą w Szkocji? 13 lat(a), 8 mies. temu  
Chce wyjechać z Polski do Wielkiej Brytanii ale jeszcze nie zdecydowałem gdzie trafie mam kilka opcji Londyn, Edynburg albo mniejsze miasta. Jak jest z pracą w Edynburgu albo innym mieście?

Jest szansa na prace w rolnictwie
chce wyjechac

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jak z pracą w Szkocji? 13 lat(a), 8 mies. temu  
Jak zamierzasz szukać jakiejkolwiek pracy to na pewno jakąś znajdziesz.
Kacperek
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Zakladajac ze chociarz troche mowisz po angielsku i masz gdzie zakotwiczyc a do tego dosc pieniedzy zeby przezyc przez jakis czas w razie czego.
szkot_77
Moderator

nie musisz zakładać angielski znam
chce wyjechac

zrozum że nikt ci nie zagwarantuje pracy albo nie powie gdzie jest bo czy w Polsce tak jest? Każdy mysli że w UK praca leży na drodze a najtrudniejsze to tylko podróż do Wielkiej Brytania
bonique

Chyba teraz jest podobnie jak i w PL, nie wiem w sumie bo nie potrzebuję szukać innej pracy.
Uczennica

jest tak samo jak w Polsce przeciez bezrobocie w wiekszych miasatch w Polsce jest często niższe niz w UK
bonique

Ze znajomością języka na pewno łatwiej jest znaleźć pracę.
Monisia

bonique napisał:
jest tak samo jak w Polsce przeciez bezrobocie w wiekszych miasatch w Polsce jest często niższe niz w UK

to czemu siedzisz na wyspach? bezrobocie to nie wszystko i ciekawe czy uda ci sie przezyć w duzym mieście za 1000 zł na rękę
chce wyjechac

To nie jest tak latwo jak myslisz. Czy ty zdajesz sobie sprawe z tego jakie sa koszta tutaj? Wiem ze najnizsza placa ok £6 za godzine wyglada niezle w porownaniu z polskimi realiami ale stworz sobie obraz zycia tutaj. Tego ile bedzie kosztowalo cie mieszkanie lub pokoj + oplaty, ile kosztuje jedzenie i ewentualne dojazdy do pracy. Podliczysz i okaze sie ze jestes na zero.
Ja mysle ze problem wiekszosci ludzi w polsce to zle wyobrazenie natemat tego jak tu sie zyje. Wszyscy widza tylko place w funtach ale nie widza tego ze tu tez trzeba zyc. Ze jedzenie i mieszkanie tutaj tez kosztuja i to nie malo. Czemu tak jest? Nie mam pojecia ale moze to wina tych ktorzy kiedys wynajmowali 3 sypialnie w 12 osob po to zeby ciaic koszta, robili zakupy po £10 tygodniowo i pracowali po 10 dni tygodniowo po to zeby poleciec do pl 2-3 razy w roku i przetanczyc ile sie dalo po tyo tylko zeby wszystkim pokazac jak jest zajebiscie?
...ale to tylko moja teoria...
szkot_77
Moderator

Do góry123
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Kardas Productions
Zajmujemy się promocją firm w social media, pomagając naszym...
Emano
Emano
Materiały szkoleniowe na brytyjskie prawo jazdy - książki, kodeks,...

Kupdom
Oferujemy pełny zakres usług w zakresie zakupu nieruchomości w UK....

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Pozostałe oferty

TomTom TomTom
Firma TomTom jest liderem na rynku motoryzacji w...
Intenso Lingerie (Odzież, obuwie, dodatki)
Bielizna firmy Esotiq dla kobiet oraz kolekcja dla Panów...
Cleaners in Dulwich Ltd (Praca stała i dodatkowa)
Nasza firma sprzątajaca działa na rynku londyńskim od 15...
Polska apteka internetowa w UK Familijna (Apteki i suplementy)
Polska apteka internetowa w UK FamilijnaPolska apteka...