sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym
Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 5 mies. temu  
'Podeszło do mnie trzech mężczyzn i jeden z nich zapytał, skąd jestem. Odpowiedziałem, że z Polski. Wówczas zaczęli straszyć, że mnie zabiją. Po chwili, któryś z nich mnie uderzył. Upadłem i straciłem przytomność. Nie wiem, co działo się później'...

Czytaj więcej:
Statystyki są coraz gorsze - Polacy w Wielkiej Brytanii w obliczu zagrożenia przemocą na tle rasowym
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 5 mies. temu  
Tak jak myślałem, takie rzeczy nasilają się w małych miasteczkach, co nie zmienia faktu że jest to zachowanie karygodne.
nieznany
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 5 mies. temu  
Nie rozumiem tego i nie mieści mi się to w głowie.
freedom

Jak sytuacja gospodarcza zacznie sie poprawiac to takie sytuacje zaczną mieć rzadziej miejsce a przemoc była jest i zawsze będzie
brzęczyszczykiewicz

Każdy powinien myśleć o swoim bezpieczeństwie. Mi sie wydaje że przestępczośc dotycząca POlaków jest mozliwe że podobna do zwykłych szkotów a jak ktoś wchodzi wieczorem w ciemne podwórze to musi sie liczyć z mozliwościa ataku
pawsio

podobnie myśle jak ktoś nie kusi losu to może czuc się w miare bezpieczenie i tyle - na pewno podobnie bezpiecznie jak w Polsce
zielonooka

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 4 mies. temu  
Jak nie na tle rasistowskim to na innym. Zawsze znajdzie się ktoś kto z byle powodu będzie chciał zrobic krzywdę innej osobie

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 4 mies. temu  
Wydaje mi się, że problem jest 'duży', bo się o nim często mówi. Podejrzewam, że na ulicach UK również napadani są i brytyjczycy tylko nikt tego nie opisuje w gazetach. Fakt faktem coraz częściej na murach widać napisy 'go home poles' itp., ale da się jeszcze normalnie żyć, byle tylko nie popadać w paranoję.
Agutek

a w Polsce na budynkach co je wypisywane? przestępczość zawsze jest i będzie a powód rasistowski czy brak fajek jak inni chcą to powód do pobicia taki sam
pawsio

a gdzie sie o tym często mówi? jakie są oficjalne statystyki przestepczości wzgledem imigrantów?
Moherowy Beret

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

PurpleParking
PurpleParking
PurpleParking jest największym w Wielkiej Brytanii systemem...

CPC EMPIRE TRAINING
Kurs odświeżający składa się z 35 godzin (5 dni po 7 godzin)...
alt
TanieKosmetyki
Oferujemy największy wybór polskich marek kosmetycznych. Wygoda...
alt
PerfectBodyShape.co.uk - Suplementy diety UK (Oferta specjalna)
PerfectBodyShape.co.uk to sklep interentowy w Wielkiej Brytanii,...

Pozostałe oferty

Komputronik Komputronik
Lider internetowej sprzedaży IT oraz elektroniki w...
Furniture4less (Meble dla dziecka)
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie...
Polska obsługa prawna w Szkocji (Prawnicy i porady)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...
Rebtel Rebtel
Rebtel to o 90% tańsze rozmowy międzynarodowe. Każdy...