środa, 25 grudnia 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym
Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 6 mies. temu  
'Podeszło do mnie trzech mężczyzn i jeden z nich zapytał, skąd jestem. Odpowiedziałem, że z Polski. Wówczas zaczęli straszyć, że mnie zabiją. Po chwili, któryś z nich mnie uderzył. Upadłem i straciłem przytomność. Nie wiem, co działo się później'...

Czytaj więcej:
Statystyki są coraz gorsze - Polacy w Wielkiej Brytanii w obliczu zagrożenia przemocą na tle rasowym
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 6 mies. temu  
Tak jak myślałem, takie rzeczy nasilają się w małych miasteczkach, co nie zmienia faktu że jest to zachowanie karygodne.
nieznany
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 6 mies. temu  
Nie rozumiem tego i nie mieści mi się to w głowie.
freedom

Jak sytuacja gospodarcza zacznie sie poprawiac to takie sytuacje zaczną mieć rzadziej miejsce a przemoc była jest i zawsze będzie
brzęczyszczykiewicz

Każdy powinien myśleć o swoim bezpieczeństwie. Mi sie wydaje że przestępczośc dotycząca POlaków jest mozliwe że podobna do zwykłych szkotów a jak ktoś wchodzi wieczorem w ciemne podwórze to musi sie liczyć z mozliwościa ataku
pawsio

podobnie myśle jak ktoś nie kusi losu to może czuc się w miare bezpieczenie i tyle - na pewno podobnie bezpiecznie jak w Polsce
zielonooka

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 5 mies. temu  
Jak nie na tle rasistowskim to na innym. Zawsze znajdzie się ktoś kto z byle powodu będzie chciał zrobic krzywdę innej osobie

Re: Jest coraz gorzej - Polacy w UK zagrożeni przemocą na tle rasowym 13 lat(a), 5 mies. temu  
Wydaje mi się, że problem jest 'duży', bo się o nim często mówi. Podejrzewam, że na ulicach UK również napadani są i brytyjczycy tylko nikt tego nie opisuje w gazetach. Fakt faktem coraz częściej na murach widać napisy 'go home poles' itp., ale da się jeszcze normalnie żyć, byle tylko nie popadać w paranoję.
Agutek

a w Polsce na budynkach co je wypisywane? przestępczość zawsze jest i będzie a powód rasistowski czy brak fajek jak inni chcą to powód do pobicia taki sam
pawsio

a gdzie sie o tym często mówi? jakie są oficjalne statystyki przestepczości wzgledem imigrantów?
Moherowy Beret

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Empire Traininig Services
Kursy i szkolenia na maszyny budowlane - Koparki, Wywrotki, Walce,...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Sindbad Travel
Autokarem po Europie, Wielkiej Brytanii i do Polski tanio,...

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

Pozostałe oferty

TomTom TomTom
Firma TomTom jest liderem na rynku motoryzacji w...
cottages4you cottages4you
Cottages4you oferuje ponad 9000 domków do wynajęcia na...
Columbus Direct Travel Insurance Columbus Direct Travel Insurance
Wiodąca firma ubezpieczeniowa specjalizująca się...
RatesToGo RatesToGo
Szukasz taniego noclegu? rezerwuj do 28 dni wcześniej z...