CZESC,
Jestem nowa na forum
, i chcialabym uzyskac kilka informacji na temat pracy i zycia w Irl .Polnocnej badz UK
.
Wiec moze zaczne od tego ze mieszkam w Irlandii juz dobrych kilka lat , i najwidoczniej chyba potrzebuje zmiany otoczenia. chcialabym wyjechac na Polnoc ewentualnie UK. I z tym wiaza sie moje pytania
.
wiem ze trzeba miec NIN (UK) TO TAK JAKNASZ PPS NUMBER . czy mozna go wyrobic bez problemu przed podjeciem pracy ??? czy trzeba miec prace a potem starac sie o ten numer ?? jak dlugo sie czeka i czy trzeba zalatwic inne formalnosci zwiazane z tym numerem >nie wiem jakies dodatkowe rejestracje ??? . czy trzeba moze byc gdzies zameldowanym i miec potwierdzenie adresu jakimkolwiek rachunkiem ??? jesli tak to skad wziac takie rzeczy skoro mam zaczac od zera ?
KOLEJNE , wynajem mieszkania ewentualnie pokoju . jakie sa ceny srednio uogolniajac . wiem ze w UK placac np tygodniowy rent wszystko jest wliczone ( jezeli sie myle prosze o uwagi ) czy wszsytko to woda prad i co jeszcze jakie inne oplaty sa w to wliczone ??
stawka godzinowa to jakies 6 f ??? a praujac full time ile ma Wasz tydzien pracy /???? i jak faktycznie jest z ta praca znajac angielski i majac doswiadczenie w hotelarstwie np czy faktycznie da znalezc sie prace . nie bede wybrzydzac chodzi mi o zaczepienie sie na dzien dobry gdziekolwiek w jakims hotelu itp .
z gory dzieki wielkie za odpowiedzi
) pozdrawiam