środa, 22 stycznia 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Masz pytanie? wątpliwości dotyczące kwestii zatrudnienia lub prowadzenia firmy w UK? Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nowy temat.
W dół1
TEMAT: zaczac od nowa :)
zaczac od nowa :) 11 lat(a), 2 mies. temu  
CZESC,
Jestem nowa na forum , i chcialabym uzyskac kilka informacji na temat pracy i zycia w Irl .Polnocnej badz UK .
Wiec moze zaczne od tego ze mieszkam w Irlandii juz dobrych kilka lat , i najwidoczniej chyba potrzebuje zmiany otoczenia. chcialabym wyjechac na Polnoc ewentualnie UK. I z tym wiaza sie moje pytania .
wiem ze trzeba miec NIN (UK) TO TAK JAKNASZ PPS NUMBER . czy mozna go wyrobic bez problemu przed podjeciem pracy ??? czy trzeba miec prace a potem starac sie o ten numer ?? jak dlugo sie czeka i czy trzeba zalatwic inne formalnosci zwiazane z tym numerem >nie wiem jakies dodatkowe rejestracje ??? . czy trzeba moze byc gdzies zameldowanym i miec potwierdzenie adresu jakimkolwiek rachunkiem ??? jesli tak to skad wziac takie rzeczy skoro mam zaczac od zera ?

KOLEJNE , wynajem mieszkania ewentualnie pokoju . jakie sa ceny srednio uogolniajac . wiem ze w UK placac np tygodniowy rent wszystko jest wliczone ( jezeli sie myle prosze o uwagi ) czy wszsytko to woda prad i co jeszcze jakie inne oplaty sa w to wliczone ??

stawka godzinowa to jakies 6 f ??? a praujac full time ile ma Wasz tydzien pracy /???? i jak faktycznie jest z ta praca znajac angielski i majac doswiadczenie w hotelarstwie np czy faktycznie da znalezc sie prace . nie bede wybrzydzac chodzi mi o zaczepienie sie na dzien dobry gdziekolwiek w jakims hotelu itp .
z gory dzieki wielkie za odpowiedzi ) pozdrawiam
kasiucha_x
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: zaczac od nowa :) 11 lat(a), 2 mies. temu  
szkot_77
Moderator
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

dzieki bardzo
kasiucha_x

Nie zapomnij o tym, że musisz mieć trochę gotówki na start bo z zerem na koncie miałabyś marne szanse.
mamuska

Re: zaczac od nowa :) 11 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Ha . O to sie nie martw .
kasiucha_x

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Tłumacz Przysięgły UK
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich i...

HOUSE
Firma HOUSE oferuje okna, rolety, drzwi, materiały budowlane oraz...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...

Pozostałe oferty

JK Advice Centre (Doradztwo)
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate...
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Best Western Best Western
Best Western to renomowana sieć hoteli zlokalizowanych...
HotelClub UK HotelClub
Ponad 60000 hoteli i innych form zakwaterowania na całym...