niedziela, 23 lutego 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Zasiłki na dzieci, po jakim czasie mi się należą?
Dyskusje na temat brytyjskiej służby zdrowia - lekarz rodzinny, dentysta... Kwestie dotyczące porodu i dziecka w UK. Rodzina na emigracji
W dół1
TEMAT: Zasiłki na dzieci, po jakim czasie mi się należą?
Zasiłki na dzieci, po jakim czasie mi się należą? 12 lat(a), 9 mies. temu  
Witam, pisze w imieniu mojej mamy która rozważa przeprowadzkę do Angli. Chciałaby wiedziec po jkaim okresie czasu moze starać sie o zasiłki na dzieci? Dodatkowo jest samotna matka, ale jeszcze nigdy nie była w UK. Bo ktos cos przebąkiwał o tym ze musi mieszkac przez rok czadu żeby starac sie o jkaikolwiek zasiłek, no a wiadomo jest sama i utrzymać się przez rok bedzie jej ciężko tym bardziej że dzieci z którymi wyjeżdża(moje siostry) maja po 7 lat. Bardzo prosze o odpowiedź kogos kto siedzi w temacie. Pozdrawiam
Hellbaba
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Zasiłki na dzieci, po jakim czasie mi się należą? 12 lat(a), 9 mies. temu  
o ktos cos przebąkiwał o tym ze musi mieszkac przez rok czadu żeby starac sie o jkaikolwiek zasiłek
nie mieszkać ale pracować, nie przez rok kalendarzowy ale przez 12 miesięcy.
Ponieważ piszesz, że jest samotna matka więc sugeruję poczytać tutaj www.dzieciak.co.uk/index.php?article_id=491 bo przecież musi pracować oraz tutaj troszkę informacji na temat zasiłków www.poloniauk.com/pl/benefity-na-wyspach/2434-benefity-dla-samotnych-matek.html
Przed przyjazdem, w planach sugerowałbym uwzgldnić koszty jakie musi ponieść i byc na nie przygotowana:
1. mieszkanie: cena w zależności od miasta, samotnej matce przysługuje zgodnie z tutejszym prawem 2-bedroom house lub flat
2. życie: czyli pieniądze na codzienne wydatki na co najmniej miesiąc
3. zabezpieczenie: czyli kasa na tzw "czarną godzinę" czyli mozliwość zakupu biletu powrotnego gdyby się to co zaplanowane nie udało
Nemo
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Zasiłki na dzieci, po jakim czasie mi się należą? 12 lat(a), 8 mies. temu  
WITAM SERDECZNIE
WIE KTOS Z WAS CO NALEZY ZSROBIC JAK SIE WOCI DO PL A NADAL WYSYLAJA PIENIADZE NA DZIECKO,JAK I GDZIE ICH POWIADOMIC,NIE CHCE POTEM ODDAWAC TEJ KWOTY.WIECIE JAK ZALATWIC TEN CHILD BENEFIT PO POWOCIE Z UK??dziekuje za pomoc
samsonhtc

Re: Zasiłki na dzieci, po jakim czasie mi się należą? 12 lat(a), 6 mies. temu  
Nemo

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

HOUSE
Firma HOUSE oferuje okna, rolety, drzwi, materiały budowlane oraz...

Bartec Design - Cięcie i grawerowanie laserowe
Firma oferuje usługi cięcia i grawerowania laserowego nie...

Pozostałe oferty

National National Car Rental
Oferujemy korzystne ceny za wynajem pojazdów we...
Furniture4less (Meble i wyposażenie)
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie...
Hostelbookers Hostelbookers
Niedrogie zakwaterowanie na całym świecie bez opłat...
Tłumacz Przysięgły UK (Biuro)
Tłumaczenia pisemne certyfikowane wg wymogów brytyjskich...