wtorek, 01 lipca 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Odszkodowanie od weterynarza .
Dyskusje dotyczące prawa i spraw urzędowych. Wypełnianie brytyjskich formularzy i wszelkie inne kwestie formalnościowe.
W dół1
TEMAT: Odszkodowanie od weterynarza .
Odszkodowanie od weterynarza . 11 lat(a), 6 mies. temu  
Witam serdecznie. Piszę do Państwa ponieważ znalazłam kontakt w internecie a nie bardzo wiem do kogo się zwrócić o pomoc. Od 4.11.2013 mieszkam w UK i nie znam języka angielskiego wiec najłatwiejszą formą jest komunikacja z Państwem.
Postanowiłam sprowadzić do UK swojego pieska , półtora tygodnia temu piesek miał wyrabiany paszport i wszczepiany chip. U weterynarza była moja mama ponieważ piesek przebywa pod jej opieką a ja nie mam możliwości pojechania do Polski. Pies ma komplet badan,szczepienie na wściekliznę wykonane było w sierpniu tego roku jak i również był odrobaczony na 24 h przed wyjazdem . W książeczce zdrowia wszystko jest opisane i podbite pieczęcią przez weterynarza z Koszalina ponieważ mieszkałam z psem w Koszalinie. Moja mama mieszka niedaleko Człuchowa w województwie pomorskim. Poszła więc z psem do tamtejszej weterynarii i poprosiła o wydanie takiego paszportu oraz wszczepienie chipu pieskowi. Powiedziała również że piesek będzie wyjeżdżał do UK. Weterynarz wydał paszport i wszczepił chip mówiąc że pies może przekroczyć granicę . Wyjazd miał miejsce dnia 16.12.2013 roku a wczoraj miał przekroczyć francuską granicę . Niestety zatrzymano psa ponieważ nie zgadzają się daty w książeczce,paszporcie i te które można wyczytać z chipa. Mam poważny problem ponieważ weterynarz umywa ręce a ja zostałam obciążona kosztami za transport , hotel za psa we Francji . Proszę o pomoc czy jest taka możliwość abym mogła się domagać zwrotów kosztów za opłacenie transportu psa firmie przewozowej i kosztów hotelu czy też odszkodowania z tego tytułu ? Czy mogę domagać się zwrotu od weterynarii ? .
Prosze o szybką odpowiedz jeśli jest to możliwe.
nadia241
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Odszkodowanie od weterynarza . 11 lat(a), 6 mies. temu  
Pierwsze co to skontaktuj sie z polskim konsulatem w twojej okolicy. Jeśli to nie pomorze to znajdź prawnika w Polsce.
karolcia
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Odszkodowanie od weterynarza . 11 lat(a), 5 mies. temu  
Fatalnie, ale to powinno być w kwestii weterynarza.
Ania Zdebska

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Bartec Design - Cięcie i grawerowanie laserowe
Firma oferuje usługi cięcia i grawerowania laserowego nie...
MOLSO - Polski Fryzjer
MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie, modelowanie,...

Darius Roofing Services
Świadczę usługi dekarskie od 2008 roku. Zajmuje się naprawą...

Sami Swoi
Szukasz certyfikowanej firmy, laureata prestiżowej nagrody...

Pozostałe oferty

Higher Nature Higher Nature
Higher Nature jest znaną brytyjską marką specjalizującą...
RTV Euro AGD RTV Euro AGD
Lider rynku RTV i AGD w Polsce. W swojej ofercie mamy...
Promod Promod
Promod jest jedną z czołowych firm z branży...
Mobi-Travel Ltd (Paczki i przewozy osób)
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony...