niedziela, 24 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Rozmowy na temat komputerów, telefonów, sprzętu elektronicznego. Internet i budowa stron www. Problemy, pytania, porady i oponie...
W dół1
TEMAT: Jaki abonament?
Jaki abonament? 10 lat(a), 10 mies. temu  
Hej, szukam jakiegoś przyzwoitego abonamentu w O2, chce zachować swój obecny numer dlatego też inne sieci nie wchodzą w gre. Możecie mi coś doradzić bo nie chcę wydawać za dużo miesięcznie bo tego i tak nie wykorzystam.
Lilli

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jaki abonament? 10 lat(a), 10 mies. temu  
1. Kupujesz dowolny telefon, z dowolnej sieci i z dowolnym numerem.
2. Dzwonisz do swojego obecnego operatora i prosisz o PAC Code(port autorisation code)
3. Dzwonisz do swojego nowego operatora. Mowisz ze chcesz przelaczyc numer, podajesz otrzymany kod a takrze numer ktory chcesz zachowac.
4. W przeciągu, zazwyczaj, dwoch tygodni twój nowy operator odcina od sieci twój stary numer z o2(w tym wypadku) i przylacza twoj stary numer do siebie.
Cala operacja jest calkowicie bezbolesna i bezplatna. Jedynym skutkiem ubocznym moze byc brak zasiagu przez okres do 30 minut. Moj numer byl juz w o2, potem w orange, potem znowu w o2, t-mobile a teraz znowu w orange.... I jest ten sam od prawie osmiu lak
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

No spoko to ja wiem, że mogę tak zrobić, ale co z abonamentem? Znasz jakieś konkretne oferty które opłaca się wziąć?
Lilli

Oblicz sobie ile wykorzystujesz srednio minut/sms miesiecznie.
Ja przez ponad 2 lata mialam abonament, gdzie wykorzystywalam moze max 25%, wiec od jakiegos czasu uzywam Pay as u go.

Siec giff gaff (ponoc jedna z najtanszych)
* mozesz zaladowac karte min £5 i z korzystac placac za sms i minuty lub
* za te £5 mozesz wykupic sobie miesieczny pakiet (rozmowy/sms do giff gaff za darmo + 300 sms do innych sieci, kilka KB neta + 60 minut to obcych sieci). Plus jest taki, ze jesli ktos do ciebie zadzwoni z innej sieci to giff gaff automatycznie dodaje ci darmowe minuty (jesli przegadasz 50 min z kims to otrzymasz dodatkowe 50 darmowych minut do innej sieci)

Fajna siec....do giff gaff dzwonisz/sms za darmo nawet bez ladowania tel czy pakietow
Kama76
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Polska obsługa prawna w Szkocji
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w centrum Glasgow,...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Masz auto i wybierasz się do Polski? Wybierz relaksującą morską...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...

Pozostałe oferty

eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Kickers Kickers
Szukasz butów? Zrób zakupy online przez internet w...
RatesToGo RatesToGo
Szukasz taniego noclegu? rezerwuj do 28 dni wcześniej z...
Polska obsługa prawna w Szkocji (Kredyty i finanse)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...