Dobry stovies niegdy nie jest zly , wyglada jak nie napisze co ale smakuje wysmienicie !
Co bym mogl poradzic :
Kroimy ziemniaki w cienkie plasterki wrzucamy do brytwanny zalewamy do max 3/4 wysokosci ziemniakow smietana , solimy pieprzymy ale tego chyba pisac nie musze
siekamy duuuuuzo czosnku i wrzycamy do ziemniakow , nastepnie wrzucamy kilka galezi tymianku oczywiscie swiezego ! przykrywamy czyms np folia aluminiowa i zostawiamy na sloncu ok 2 tygodnie
a tak powaznie to tak przygotowane ziemniaki wrzucamy do piekarnika ok172st cel. na ok 40 min jak beda juz miekkawe nie miekkie !mieszamy i posypujemy np parmezanem i znow zapiekamy tym razem bez przykrycia w temp np 122 st cel ok 10-15 , smietana odparuje troszke a ser zezloci sie
mniam mniam
Pure
robimy pure czyli ugotowane ziemniaki mielimy dodajemy maslo , smietane , pieprz , english mustard nie za wiele bo ostra jest ale najlepsza i siekamy oczywiscie swiezy majeranek - mieszamy - pyszota
Dziekuje za uwage .