sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12
TEMAT: Oszuści
Oszuści 12 lat(a), 10 mies. temu  
Myślę, że dobrym pomysłem jest stworzenie jakiejś bazy informacji o oszustach bo wielu Polaków coraz częściej pada ofiaramy wyłudzeń itp. Jak mcie informacje o ludziach którzy oszukują innych podawajcie ich imiona i nazwiska!
Wiewióra

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Oszuści 12 lat(a), 10 mies. temu  
Nie jestem pewien czy podawanie nazwisk jest zupelnie zgodne z prawem. Za cos takiego wladze portalu moga dostac po dupie a po drugie znajac pomyslowosc naszych rodakow temat szybko moze sie stac miejscem prywatnych potyczek i skonczy sie na tym ze jak ktos bedzie chcial komus, za przeproszeniem, zrobic kolo dupy, objedzie go na forum... I zrobi sie emito..
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Oszuści 12 lat(a), 9 mies. temu  
Wiewióra napisał:
Myślę, że dobrym pomysłem jest stworzenie jakiejś bazy informacji o oszustach bo wielu Polaków coraz częściej pada ofiaramy wyłudzeń itp. Jak mcie informacje o ludziach którzy oszukują innych podawajcie ich imiona i nazwiska!

Rozumiem twoje poirytowanie ale tego typu rzeczy nie przyniosą pożądanego rezultatu.
nieznany

Trzeba by było to umieścić na specjalnej stronie bo obawiam się że forum by nie wystarczyło
Monisia

Na początek to ludzie powinni być bardziej ostrożni i wyczuleni a nie wieżyc we wszystko co ktoś powie.
Omen

szkot_77 napisał:
Nie jestem pewien czy podawanie nazwisk jest zupelnie zgodne z prawem. Za cos takiego wladze portalu moga dostac po dupie a po drugie znajac pomyslowosc naszych rodakow temat szybko moze sie stac miejscem prywatnych potyczek i skonczy sie na tym ze jak ktos bedzie chcial komus, za przeproszeniem, zrobic kolo dupy, objedzie go na forum... I zrobi sie emito..

Samo imie i nazwisko to nie złamanie prawa ale w jednym z Tobą się wyjątkowo zgodzę - jak ktoś będzie chciał nabruździć innej osobie to wymyśli jakąś historyjkę...

Dzieki M.M
szkot_77
Moderator

Chyba lepszym sposobem jest poinformowanie konsulatu? czy oni nie zajmują się takimi rzeczami?
kazach

Re: Oszuści 12 lat(a), 8 mies. temu  
W konsulacie odeślą cię na policję
Wiewióra

Re: Oszuści 12 lat(a), 8 mies. temu  
Zastanówcie się co konsulat może w tej sprawie zrobić? przecież od takich rzeczy jest policja

Do góry12
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Sindbad Travel
Autokarem po Europie, Wielkiej Brytanii i do Polski tanio,...

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Masz auto i wybierasz się do Polski? Wybierz relaksującą morską...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Pozostałe oferty

Polska obsługa prawna w Szkocji (Księgowość i doradztwo)
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w...
Forklift Training School (Szkoły, kursy)
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii -...
inbook.pl inbook
Naszą specjalnością jest internetowa sprzedaż: książek,...
Mobi-Travel Ltd (Paczki i przewozy osób)
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony...