sobota, 23 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

36 metrow wiary???
Hyde park - rozmowy na każdy temat i o każdej porze!
Dołącz do dyskusji lub rozpocznij nową. Poznaj inne osoby i nawiąż trwałe znajomości.
W dół12345
TEMAT: 36 metrow wiary???
Re: 36 metrow wiary??? 14 lat(a) temu  
część księży sie nawet od tego pomysłu odcina ale w gazetach o Polsce pisali przynajmniej tym razem cos pozytywnego a nie że Polacy surowe ryby jedzą albo mieszkają pod namiotami w centrach miast
Johnny Bravo

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

szkot_77 napisał:
Po pierwsze: Pomnik stawia sie ku upamietnieniu czegos lub kogos, a jesli krzyz lub figure jezusa porownasz do kogos lub czegos powalisz tym samym cala duchjowosc religi i sprowadzisz to do czegos materialnegio. No wlasniekrzyzyki. Stawia sie je w miejscach gdzi ktos zginal. Przepraszam gdzie zginela cala ta ekipa? Na krakowskim przedmmiesciu? Wiec sam sobie odpowiedz gdzie powinien stac krzyż.

zginął Prezydent i każdy normalny kraj uhonorowałby to pamięcia np pomnikiem... ale w Polsce najwiekszą legenda jest elektryk ktory tak do końca nie wiadomo czy nie współpracował z sb i który za pieniądze może pojawic sie na wiecu partii która jest przeciwko UE...

Polacy są ekspertami w każdej dziedzinie i ciekawi mnie jakie inne zdanie o religi może mieć osoba która uważa sie za ateistę tylko krytyka i krytyka ale najważniejsze że ja nie widze nic złego w takich pomnikach i mogą stawiać wszędzie gdzie tylko bedzie mozna bo dodaje to strakcyjności miejscu i pozostawia po nas pewien ślad
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

No widzisz. Jesli kazdy bedzie mogl postawic krzyz tam gdzie mu sie podoba to do czego to doprowadzi? Do totalnej samowoli i chaosu. Jak jeden postawi krzyz to drugiemu wpadnie do glowy ze przecierz mozna postawic jeszcze jeden kosciol, np w mniejscu gdzie teraz jest plac zabaw. No dobra, widac ze to tylko ja mam lekko krytyczno-cyniczne podejscie to tematu religii. Widac jak sie stoi z boku to lepiej widac. Nie jestem ateista jesli do mnie pijesz , ale jesli religia to cos na czym robi sie pieniadze, a do tego ktokolwiek ma pomysl jak to zrobic moze sobie wycierac ryj jej symbolami, to jak dla mnie dowodzi to tylko tego ze mialem racje jak ladnych kilkanascie lat temu zaprzestalem chodzenia do kosciola.
szkot_77
Moderator
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/11/12 21:49 Przez szkot_77.

Juz jakis czas nie sledzilem tematu, a na to natknelem sie przed chwila. No i szczerze sobie odpowiedzmy: Komu to potrzebne?
szkot_77
Moderator

ciekawe po ile wejściówki będą
Rewolucjonista

szkot_77 napisał:
Juz jakis czas nie sledzilem tematu, a na to natknelem sie przed chwila. No i szczerze sobie odpowiedzmy: Komu to potrzebne?

dobre
Johnny Bravo

Dzisiach wielka msza tam będzie ponoc kilkadziesiąt tysięcy osób - Szkot nie wybierasz sie czasem na wspólna modlitwę przy rzeźbie ? :PPP

Jak bym czul potrzebe do pomodlenia sie do figurki to moglbym sobie z mydla wyrzezbic
szkot_77
Moderator

może jest najwyższa ale w Brazylii robi większe wrażenie bo jest na duzym wzniesieniu i widać ją z każdego punktu
Johnny Bravo

szkot_77 napisał:
Jak bym czul potrzebe do pomodlenia sie do figurki to moglbym sobie z mydla wyrzezbic

nawet taka rzeźba byłaby wyrażaniem twojego szacunku do wiary

Do góry12345
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

m-shop.eu
Kosmetyki dla kobiet, dzieci i mężczyzn, Szeroki wybór kosmetyków...
Emano
Emano
Materiały szkoleniowe na brytyjskie prawo jazdy - książki, kodeks,...

Express Bus
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z wieloletnią...

Sindbad Travel
Autokarem po Europie, Wielkiej Brytanii i do Polski tanio,...

Pozostałe oferty

Budget Air Budget Air
Wyszukiwarka i porównywarki cen biletów lotniczych,...
Furniture4less (Polskie sklepy)
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie...
Natura Beauty Lab (Kosmetyki i perfumy)
Kosmetyki Naturalne marek Polskich i zagranicznych!...